Gazete Vatan Logo

CHP seçim bildirgesini açıklandı!

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu 'Bu bildirgeyi gençlere adıyoruz' diyerek sözle başladı. Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri takdirde YÖK'ü kaldıracaklarını açıkladı.

CHP seçim bildirgesini açıklandı!

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASINDAN SATIR BAŞLARI:

* Ali İsmaillere , Özgecan Aslanlara adıyoruz bu seçim bildirgesini. Teröre kurban verdiğimiz gencecik fidanlarımıza adıyoruz bu seçim bildirgesini.

* Büyüklerin kabahatlerinin faturasını gençler çdediği için gençler diyoruz. Gence "Sen sus senin konuşma hakkın yok" dediler. Aslında onlar babalarından daha iyi eğitim almış daha ileriyi görüyor. Gençleri siyasetin ortakları yapacağım. Onlar gençleri göz ardı yaptıklar biz göz bebeği yapacağız.

"GENÇLERDEN TEK İSTEĞİM"

* Gençleri olağan şüpheli sıfatından çıkaracağım. Onları olağan yurt sever göreceğiz. ençlerden beklediğim bir şey var tüm gençlere sesleniyorum; görülmeyen gençler var merdiven altlarında çalışan, Görülmeyen gençler var taşeron işçiler bu gençler var bir de üniversite gençleri var. Sizden istediğim tek brir şey var siyasete igi gösterin, siyaseti dinazorlardan temizleyin. Siyasette aktif olarak yer alın. Sizler siyasete gireseniz bugün Türkiye'de yaşananların hiçbiri olmaz. Barışı huzuru sizler getirirsiniz. Çünkü siz meydanlarda bunlrı söylüyorsunuz.

Haberin Devamı

* Sizler için yüzde 10 getirdik. Yetmez derseniz önümüzdeki kurultayda talep edin ben size destek vereceğim.

* İşsizlik sadece bugünün değil geleceğin de sorunu. İş garantili eğitim yapacağız. Bizim getireceğimiz düzende meslek lisesine giden öğrencinin işi hazır olacak.

"ASGARİ ÜCRET NET 1500 OLACAK"

* Asgari ücretle çalışanların yüzde 80'i genç. Size sözüm söz; asgari ücret CHP iktidarında net 1500 lira olacak.

* CHP iktidarında iş buluncaya kadar öğrenci kredilerinin tahsili ertelenecek, faizler silinecek.

* CHP biber gazı olmayacak. Çünkü biz düşünceden korkmuyoruz, bütün meydanlar sizin.

"PASOLİG VE YÖK'Ü KALDIRACAĞIZ"

Gençler maça gitmek istiyor ama Pasolig yüzünden gidemiyor. Söz size Pasolig'i kaldıracağız, herkes istediği maça gidecek.

* YÖK belasını kaldıracağız. Öğrencilerin üniversite yönetiminde söz hakkı olacak.

* Eğitimi parasız yapacağız. Gençler için düşündüğümüz her şey ülkenin geleceği için alınmış bir karardır.

Haberin Devamı

* Biri size inanç üzerinden siyaset yaparsa bilin ki o bu ülkeye en büyük ihaneti yapandır. Bunu kabul etmeyin. Etnik kimlik, inan ve yaşam tarzı üzerinden siyaset önümüzdeki en büyük tehlikedir.

* Her kuruşun hesabını yaptık. Uygulanması mümkün olmayan hiçbir şeyi bildirgeye almadık.

* Seçimden çıkan sonuç halk "Başkanlık sistemine, tek başına yönetime izin vermiyorum" dedi.

* 12 Eylül darbe hukunun değiştirmezseniz hangi demokrasiden söz edeceksiniz. Anayasayı değiştireceğiz, eşit yurttaşlığı getireceğiz. Kimse etnik kimliğinden dolayı mağdur olmayacak.

Sisyasetçi her kuruşun hesabını verecek. Herkes vergi ödüyor, otobüse biniyor vergi ödüyor. Vatandaş "vergi veriyorsam siyasetçi hesabını verecek" diyor.

"CHP'YE OY VERMEYE MECBURSUN"

* CHP'ye oy vemreye mecbursun, demokrasi istiyorsan, düşüncelerini özgürce söylemek istiyorsan oyunu CHP'ye vereceksin. Bize bir şey olmaz biz maaşımızı almaya devam ederiz. Vergiyi siz ödersiniz.

* Mazotu çiftçiye ama dolardaki artış nedeniyle 1 lira 80 kuruştan vereceğiz. Üreten Türkiye güçlü Türkiye olur. Tüketen hiçbir topğlum güçlü olmamıştır, saygınlık kazanmamıştır.

Haberin Devamı

*12 yılda 13 kez eğitim politikaları değişmişse orada millilikte bir sorun vardır. Hiçbir anne-baba memnun değil.

EĞİTİM SORUNU

*İmam Hatip okullarını açan parti CHP'dir. Hiçbir okuun bir siyasi partinin arka bahçesi olmasını kabul edemeyiz. Özellikle bir kesimin beklediği, zaman zaman bize suçlama olarak yöneltilen İmam hatipler… Hep bize diyorlar ki, CHP gelecek imam hatibi kapatacak. Hayatımda duyduğum en büyük iftiralardan birisidir. Hiç kimse şunu unutmasın, imam hatipleri açan parti CHP’dir. Orada okuyan çocuklarımız bizim çocuklarımız. O çocukların da öğle yemeklerini okullarında yemesini isteriz, oradaki öğretmenlerin de toplumun lideri olmasını isteriz. Hiçbir okulun bir siyasi partinin arka bahçesine dönmesini kabul edemeyiz. Bizim imam hatipleri kapatma gibi bir düşüncemiz asla ve asla yoktur.

*Sayın Davutoğlu geldiğinde de söylemiştim, dış politikanın 180 derece değişmesi gerekir. Biz Cilvegözü’nü unutmadık. Biz Reyhanlı’yı unutmadık. Niğde’yi unutmadık. Biz Suruç’u unutmadık. Tamamı yanlış dış politikanın bedelidir. Bu dış politikanın değişmesi lazım.

Haberin Devamı

SURİYE POLİTİKASI

*Suriye konusu… İki milyonu aşkın mültecimiz var, onlara bakıyoruz. Suriye’de barışı inşa ettikten sonra, Suriyeli kardeşlerimizi göndereceğiz. Bunu hemen çarpıttılar. Evet göndereceğiz, Suriye’de barışı sağlayacağız. Suriye’de de Ortadoğu’da da barışı sağlayacağız. Yurtta sulh, cihanda sulh. Kural budur. Suriye politikasının yanlışlığını anlatan bir mektubu 24 ağustos 2012’de dönemin başbakanına gönderdim.

*Bize dediler ki “hayır biz bildiğimizi okuruz.” Bugün ağır ağır dönüş yapmaya çalışıyorlar. Sanki beylerin gücü yetkisi var da bunu yapacaklar. Şimdi onu kaybettiniz, trenden ayrıldı Türkiye. Kuzey Irak dışında hiçbir yere mal satamıyoruz. Böyle bir dış politika olabilir mi? Herkesle kavgalı bir Türkiye. Herkesin içişine

*Sana ne Mısır’dan kardeşim sana ne. Biz demokrasiyi savunalım, kim baskı yapıyorsa eleştirelim. Ama onların içişlerine doğrudan müdahaleyi asla kabul etmiyoruz. Doğru değil. sözde biz oyun kurucu olacaktık, hadi buyur git bakayım Ortadoğu’ya. Beş ülkede büyükelçimiz yok. Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Biz gönderiyoruz, onlar almıyorlar. Türkiye’yi bu hale soktular. Ürettiğimiz ürünleri satamıyoruz.

“Yurtta sulh cihanda sulh” Atatürk’ün sözü. Ömrünün büyük kısmı savaş meydanlarında geçmiştir. Savaş ve savaşın getirdiği acımasızlığı en iyi bilen kişi odur. O savaşın yarattığı atmosferi çok iyi bildiği için yurtta barış dünyada barış demiştir. Ama şimdi bu sözcüğün içi bile boşaltılmaya başlandı. Avrupa Birliği, tamamen unuttuk. Yurtdışındaydım, Strazburg ve Brüksel’de yetkililerle görüştük. Bizim taşıdığımız bütün kaygıları onlar da taşıyorlar.

Biz espri için de soruyoruz ya “ne olacak bu memleketin hali” diye, inanın onlar da soruyorlar. Şimdi ağır ağır U dönüşü başladı. AB yetkililerine şunu söyledim, “Türkiye 2 milyon mülteciyi alarak görevini yaptı. Ama siz sesinizi kestiniz, Türkiye’yi sadece alkışladınız. ne zaman ki mülteciler Avrupa kapılarına dayandı, o zaman bağırmaya başladınız. Suriye’de kan akarken siz de ses çıkarmıyordunuz. Şimdi mülteciler geldiler, aman önlem alın.

Sordular nasıl çözülür? “Önce iç savaş bitecek” dedim, “sonra yıkılan kentlerin tekrar yapılması lazım. Sonra Suriyeliler kendi ülkelerine dönerler” dedim. Ve şu cümleyle bitirdim “mülteci sorunu Türkiye sorunu değil artık Avrupa dünya sorununa dönüşmüştür” neden? Nedeni sizsiniz dedim.

KÜRT SORUNU

*Kürt sorunun çözümüyle ilgilizi bizim kadar uğraşan kimse yok. CHP dışında kimse bu sorunu çözemez.

*Toplumsal uzlaşma ile çözeceğiz. Toplumsal uzlaşmanın merkezi TBMM'dir, orada çözeceğiz

GAZİLERE SESLENDİ

O gazi kardeşlerime sesleniyorum. CHP iktidarında milletvekillerinin sağlık hakları neyse aynı hakları size tanıyacağız. Hatta mümkün olsa daha ilerisini sağlamak zorundayız. Bu ülke için canını bedenini veren insandan ne fedakârlık bekliyoruz? Her şeyden tasarruf edilir, gazinin taleplerinden, şehit yakınlarının taleplerinden tasarruf edilmez. Hepimizin onlara minnet borcu var. ve yine şikayet ediyorlar, derdimizi anlatacak makam bulamıyoruz diyoruz. beni iyi dinlesinler, başbakanlığa bağlı, şehitler ve gaziler yüksek kurulu oluşturacağız. Ve bütün sorunlar buradan çözülecek. Öyle kapı kapı kimse dolaşmayacak. Bu kadar açık ve net. Tedavi mi? Kapı kapı dolaşmak yok, dert anlatmak yok. Milletvekili nereye gidiyorsa aynı haklar sağlanmış olacak.

Beş sorun alanı birbiriyle bağlantılıdır. Toplumsal barışı sağlayamazsanız, ekonomide, dış politikada sorunlar çıkar. Dış politikayı sağlam temele oturtamazsanız, ekonomide, AB’de sorunlar çıkar. Siz eğitim sorununu çözemezseniz, dünya lideri Türkiye’yi yaratamazsınız. Bütün bunlar hepsi iç içe geçen mekanizmalar. Beş sorun alanını bizim kadar açık ve net ortaya koyan ikinci bir parti yoktur. Sizin önünüze bir siyasetçi geldiğinde ona şu soruyu sorun. Türkiye’nin beş temel sorununu sayın kardeşim deyin. Biz bütününü görmek zorundayız.

“CHP İKTİDARININ İLK YÜZ GÜNÜNDE NE YAPACAĞIZ?”

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesine dönük düzenleme yapılacak

Aile Sigortası Kanunu TBMM’den çıkacak. Hiçbir ailenin geliri 720 liradan az olmayacak.

Kamuda taşeron işçiliğe son verilecek, mevcut taşeron işçiler kadroya alınacak.

Kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarında faizlerin en az % 80’inin silinmesine dönük düzenleme yapılacak.

Siyasi Ahlak Yasası çıkacak.

TBMM’de Kesin Hesap Komisyonu kurulacak. Siyasiler vatandaştan topladığı her kuruşun hesabını verecekler.

Passolig uygulaması kalkacak. Her gencimiz maçlara istediği gibi girecek.

Üniversite mezunlarının okurken aldıkları kredilerin faizleri silinecek ana para geri ödemesi iş buluncaya kadar ertelenecek.

İLK BİR YILINDA…

Çiftçiye mazot 1 lira 80 kuruşa verilmeye başlanacak.

Asgari ücretin vergisi kalkacak net asgari ücret 1500 Liraya çıkacak.

Esnafın emekli aylığından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kaldırılacak.

Yüzde 10 Seçim Barajı kalkacak.

Bir yıl içinde öğrencilerin yurt sorunu çözülecek.

Teşvik sistemi değişecek. Katma değeri yüksek üretimi özendiren sektörel teşvik politikası uygulanacak.

Vergi ve sigorta prim borcu olmayan KOBİ’lerin, ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar sıfır faizli krediye erişimini sağlayacak düzenleme çıkarılacak.

Vahidi fiyat uygulamasına son verilecek, orman köylüsü sigortalı işçi statüsüyle çalıştırılacak. Böylece emeklilik hakkı kazanacak.