Gazete Vatan Logo

CHP örgütlerinden ‘kurultay’ çağrısı

Kılıçdaroğlu, grup başkanvekillerini belirlemek için toplantı yaptığı saatlerde, İstanbul İl Başkanlığı’nda toplanan 200 kişilik grup eylem düzenledi. ‘Koltuk sevdasının bu partide yeri yoktur’ sloganının atıldığı gösteride, CHP liderine ‘kurultayı topla’ çağrısı yapıldı

CHP örgütlerinden ‘kurultay’ çağrısı

CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu, yeni dönemin ilk toplantısını dün basına kapalı yaptı. Toplantıda mevcut grup başkanvekilleriyle devam etme kararı alındı. Grup toplantısının yapıldığı saatlerde İstanbul’da eylem yapan CHP’liler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterip ‘değişim’ çağrısı yaptılar.

Levent Gök tek aday

Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen grup toplantısında CHP’nin TBMM yönetimi belirlendi. Toplantıda, partinin 26. Dönem’deki üç grup başkanvekili olan Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile yeni dönemde de devam etme kararı alındı. Altay, Özel ve Özkoç kullanılan 136 oyun 131’ini alarak , yeniden bu göreve getirildi. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yakın ekibinden olan TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün ile devam etmeme kararı alan Kılıçdaroğlu bu görev için Ankara Milletvekili Levent Gök’ü tek aday olarak gösterdi. Gök, kullanılan oyların 119’unu alarak CHP’nin TBMM Başkanvekili adayı oldu.

İstanbul’da eylem

Bu arada ‘kurultay kararı almayan’ Kılıçdaroğlu’na parti içinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Bir grup CHP’li genç değişim talebiyle CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılanlar, ‘Gençlik gelecek , gelecek özgürleşecek’ şeklinde slogan atarak, ‘Cumhuriyetin kurucu ayarlarına dönelim’, ‘Koltuk sevdasının bu partide yeri yoktur’ ve ‘CHP’de değişim Türkiye’de değişim’ yazılı dövizler taşıdı.

Haberin Devamı

Seçimden mağlup ayrıldık

Grup adına açıklamayı CHP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Turan Özsoy yaptı. “Değişimle bir kişiyi bir ismi işaret etmiyoruz. CHP’nin yıllardan süre gelen yapısal problemlerine çözüm olacak program değişikliği ve kadro değişikliğine işaret ediyoruz” diyen Özsoy şunları söyledi: Seçimden istediğimiz sonucu alamadık. Birlikte üretmek, barış içinde yaşamak isteyen bizler seçimden mağlup ayrıldık. Hal böyle olunca da Türkiye’de geniş kitlelerin umudu, muhalefet cephesinin lideri konumundaki partimizde mutlak suretle bir değişimin kaçınılmazlığına dikkat çekiyoruz. Seçim günü umut tacirliği yapan Genel Merkez ve Genel Başkan,değişim çağrısıyla kurultayı toplamalıdır. Alt kadrolara baskı yapmaktan vazgeçilmeli değişim rüzgarının önüne set çekilmemelidir. Genel merkez yöneticileri 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı, meclis üyesi belirleyecek diye milyonların geleceği karartılmamalıdır.

Haberin Devamı