Gazete Vatan Logo

CHP'nin önerisi reddedildi!

CHP'nin, eski bakan Zafer Çağlayan hakkında verdiği Meclis Soruşturma Önergesi, TBMM Genel Kurulu'nda 174 kabul, 274 ret oyuyla reddedildi.

AK Parti’nin 4 eski bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulmasına dair önergesinin Genel Kurul’da kabul edilmesinin ardından CHP’nin önergeleri görüşüldü. CHP’nin eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan için verdiği önerge görüşülürken gerginlik çıktı. Çağlayan kürsüde konuşurken, fotoğrafını çeken CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’ye “Sen şimdi de fotoğrafçılığa mı başladın?” diye seslendi. Bunun üzerine Köse’ye AK Parti grubundan da tepkiler geldi. Bu sırada ayağa kalkan AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Köse’nin üzerine yürüyünce ortalık karıştı. Gazete küpürleri havada uçuştu. Akşener, birleşime ara verince gerginlik yatıştı. Aradan sonra CHP’nin Çağlayan hakkında ayrı soruşturma komisyonu kurulmasına yönelik önergesi 174 kabul oyuna karşılık 274 oyla reddedildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, söz alarak, komisyon kurulduğu için CHP’nin verdiği önergelerin görüşülemeyeceğini savundu. CHP ve MHP grup başkanvekilleri, önergelerin görüşülmesi gerektiği yönde görüş bildirdi. TBMM Başkanvekili Meral Akşener de soruşturma komisyonunun kurulmasının diğer önergeleri geçersiz kılmadığını belirtti. Önce CHP’nin Zafer Çağlayan hakkında verdiği önerge görüşüldü. CHP’li Ali Özgündüz, Çağlayan’ın saatle ilgili bahsettiği faturayı görmek istediğini belirterek, “Duyduğumuza göre bu sonradan alınan sahte fatura. 300 bin franklık bir saat yurt dışından gelince vergisi 160 bin lira. Faturasını ödemişse bugün de taksaydı ya koluna, utancından takamıyor bile. Bir de gelmiş, ahlaktan bahsediyor” dedi. Çağlayan ise şunları söyledi: “Rüşvet alan da, veren de, iftira atan da müfteridir. Bunu kanıtlamayan da müfteridir. İsteyene dışarıda saati kaça aldığımın evraklarını gösteririm...”

Haberin Devamı