Gazete Vatan Logo

CHP’nin listesi 46 ilde aynı 35 ildeyse sil baştan oluşacak

CHP’nin listesi 46 ilde aynı 35 ildeyse sil baştan oluşacak

CHP’nin 1 Kasım seçimlerinde, son dakika sürprizi yaşanmazsa mevcut 131 milletvekiline listelerde yine yer vermesi bekleniyor.

CHP’de milletvekili çıkarılan 46 ilde listelerde ufak tefek değişiklik yapılacak, milletvekili çıkarılamayan 35 ildeyse listeler sil baştan oluşturulacak.

CHP’de 1 Kasım genel seçimi için milletvekili listeleri büyük oranda şekillendi. Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ile Bülent Tezcan’ın, aday adaylığı başvuruları üzerinde yaptıkları çalışmaları tamamlayıp CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğu öğrenildi. CHP’de listeye son şeklini Kılıçdaroğlu verecek. Liste, yarın akşam önce MYK, ardından Parti Meclisi’nde görüşülerek kesinleşecek. 7 Haziran’da seçilen 131 milletvekilinin, sürpriz yaşanmazsa yine listelerde yer alması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun A Takımı’nda yer alan MYK üyelerinin, bir iki istisna dışında listelerde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. 46 ilin listesinde, yeniden başvurmayanların yerleri doldurulacak, seçilme olasılığının bulunduğu sıralarda değişiklik yapılacak. Bunun dışında kapsamlı bir değişikliğe gidilmeyecek.

35 İLDE YENİ LİSTE CHP’nin 7 Haziran’da vekil çıkaramadığı İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 35 ilde listeler yeniden oluşturulacak. Bu illerle ilgili adaylık değerlendirmelerinin bugün de sürmesi bekleniyor. 7 Haziran’da Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak birçok ilde ilk sıraları kadın adaylara bırakan CHP’de, ‘kadın jestinin’ bu seçim de sürdürülmesi kararlaştırıldı. Üç büyük ilde birinci sıralardan yine kadınların aday gösterilmesi bekleniyor. 7 Haziran’da adaylığı YSK tarafından düşürülen gazeteci Atila Sertel’in, önseçimden geldiği yerden aday gösterilmesi bekleniyor. Sertel’i şikâyet edenlerinse cezalandırılması gündemde. Meclis Başkanlığı adaylığı sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi nedeniyle partide eleştiri oklarının hedefi olan Deniz Baykal ile son kurultayda Kılıçdaroğlu’na rakip olan Muharrem İnce’nin kendi seçim bölgelerinden aday gösterilmesi, Mustafa Sarıgül’ün ise önseçim sonuçlarına bağlı olarak listedeki sırasını koruması bekleniyor. İstifa eden İhsan Özkes’ten boşalan İstanbul 1. Bölge 9. sıraya CHP kulislerinde akademik görevinden istifa eden Doç. Dr. Koray Çalışkan’ın aday gösterilebileceği konuşuluyor. 1 Kasım’da Tunceli’den milletvekili çıkarmaya kararlı olan CHP’de eğilim yoklamasına bağlı olarak Gürsel Erol’un ilk sıradan, Polat Şaroğlu’nun ikinci sıradan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

YENİ YÜZLER VİTRİNDE

Haberin Devamı

Milletvekili çıkarılamayan 35 ilde CHP, yeni yüzlerle seçime hazırlanıyor. Elazığ’da Fatih Gürsul’un, Kahramanmaraş’ta eski RTÜK üyesi Ali Öztunç’un, Nevşehir’de eski SHP Genel Sekreter Yardımcısı Fahri Ertik’in, Ardahan’da IŞİD’in rehin aldığı eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın ve Şanlıurfa’da eski milletvekili Vedat Melik’in birinci sıradan aday gösterilmesi bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU İŞADAMLARIYLA BULUŞTU

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, eski Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat’ın yanı sıra çok sayıda işadamı ve sanayici ile buluştu. Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Faik Öztrak ile CHP Balıkesir milletvekilleri eşlik etti.

TEKİN: 20-22 İLDE ÇALIŞMA BİTTİ

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin dün Çankaya’daki kurban pazarını ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti. Tekin, 7 Haziran’dan sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin mesailerini, Türkiye’de olup bitenlere, ekonomiye, siyasete ve iç barışa harcadığını, “Kim, nerede olacak” çalışması içinde olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu’nun, listelerin yüzde 99’unun korunacağını açıkladığını hatırlatan Tekin, 20-22 ili çok az oyla kaybettiklerini, bunlarla ilgili çalışmaların bittiğini ifade etti. (Düzgün Karadaş/ Habertürk)