Gazete Vatan Logo

CHP'nin en özel adayı!

CHP yönetimi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Manisa ilgisi dikkat çekiyor. Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özgür Özel'e "özel" bir destek veren CHP'de Kılıçdaroğlu seçime bir hafta kala Manisa'da 2 miting birden yapacak.

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 10 gün kala kampanyasını hızlandıran CHP; bazı kentlere özel önem veriyor. Kılıçdaroğlu yerel seçimlere ilişkin olarak, "Durumumuz gayet iyi. Ankara'da bir sorunumuz yok. İstanbul'da da açık çok minimize edildi, bu önümüzdeki günlerde kapanacak. Bursa, Balıkesir, Manisa, Adana, Hatay bizim için önemli, buraları alacağız" dedi.

EN "ÖZEL" KENT

Kılıçdaroğlu, özel önem verdiği kentlerden Manisa'ya Ocak ayında yaptığı mitingin ardından yarın için ikinci bir miting koyarak sürpriz yaptı. Seçim resmen başlamadan önce 11 Ocak günü aday tanıtım töreni için partisinin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül ile birlikte kente adeta çıkarma yapan Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası kapsamında da 26 Mart Çarşamba günü Manisa'da miting yapacağını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, 22 Mart cumartesi günü de sürpriz bir şekilde İzmir mitingi öncesi Turgutlu ve Salihli ilçelerini ziyaret ederek Özel'e destek verme kararı aldı. Böylece Kılıçdaroğlu İstanbul ve Ankara dışında seçim sürecinde en çok Manisa'da bulunmuş olacak.

HERGÜN BİR ÇIKARMA

Kılıçdaroğlu'nun dışında partinin üst düzey yöneticileri ve milletvekilleri de partinin genç ismi Özgür Özel'e büyük destek veriyor. Neredeyse her gün bir parti yöneticisini ağırlayan Manisa'yı parti kurmaylarından Gürsel Tekin, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Muharrem İnce sıklıkla gidiyor. İZmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sık sık Manisa seçim sürecine destek veriyor. Seçim kampanyası boyunca önceki gün ilk kez TBMM oturumuna katılmak üzere Ankara'ya gelen Özel'e TBMM kulisinde de ilgi yüksekti.

CHP'li vekillerin tamamının yanı sıra diğer partilere mensup çok sayıda muhalefet milletvekili de kampanyanın nasıl gittiğini sordukları Özel'e desteklerini iletmeyi ihmal etmedi. Özel de çalışmalarına ilişkin olarak, "Bugüne kadar 685 tane konuşma yaptım, köy köy gezdim. Günde 10-12 konuşma yapıyorum, bütün köylerde konuşuyorum" dedi. Özel, seçim sürecinde yapılan anketlerde CHP'nin oyunu sürekli artırdığına işaret ederek, CHP'nin şu an ikinci parti olduğunu ve Manisa'yı kazanacağını belirtti. Özel'in seçim kampanyası boyunca genel merkezden bu kente yapılan ekonomik desteğin de arttığı öğrenildi.

Haberin Devamı