Gazete Vatan Logo

CHP'nin Antalya kongresinde kavga çıktı

CHP Antalya il kongresinde adaylardan Yıldıray Sapan ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal arasında başlayan tartışma üyelerin de dahil olduğu bir kavgaya dönüştü.

CHP'nin Antalya kongresinde kavga çıktı

Antalya'da 4 adayın yarıştığı CHP il kongresinde oylama öncesi olaylar çıktı. Kongrede adaylardan Yıldıray Sapan'ın kendisini hedef alan sözlerine cevap veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a yönelik sözlü saldırılar, partililer arasında kısa süreli kavgaya neden oldu. Uysal, arka kapıdan salondan çıkarıldı.

4 İSİM İL BAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERİLDİ

Antalya'da CHP il kongresi Konyaaltı'nda İsmet Selekler Spor Salonu'nda toplandı. CHP'de 6 il başkan adayıyla başlayan kongre sürecinde Ali Kızılateş, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle kongre öncesi, Mustafa Şeker ise adaylıktan kongre günü çekildi. CHP'de 4 isim delegeler tarafından kongrede il başkanlığına aday gösterildi.

Mevcut il başkanı Semih Esen, 627 delegenin 261'inin imzasıyla, eski milletvekilleri Tuncay Ercenk 130 imzayla, Yıldıray Sapan 77 ve Bahadır Manyaslıoğlu 68 imzayla aday gösterildi.

PARTİLİLERDEN PROTESTO ALKIŞLARI

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök ve Çetin Osman Budak ile partili belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen kongre gergin başladı, sakin devam etti. Saat 10.00'da başlayacağı ilan edilen CHP kongresi 3 saat gecikmeli başlayınca saatler öncesi tribünleri dolduran partililerden protesto alkışları yükseldi.

Haberin Devamı

SALONA GİRİŞLER HEYECAN YARATTI

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın tek önergeyle divan başkanlığına seçildiği kongrede ilk heyecan adayların salona girişi esnasında yaşandı. Adaylar sırasıyla ekipleriyle birlikte salona geldi, delegeleri selamladı.

Selamlama CHP'de farklı buluşmalara da sahne oldu. Adaylardan Sapan'ın, eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Milletvekili Akaydın'la buluşması, partililerin meraklı gözleri altında gerçekleşti. Buluşma, Sapan'a selam vermek için araya giren partililer nedeniyle zor oldu, ama sonuçta Sapan, Akaydın'ın elini sıktı.

BAYKAL, AKAYDIN'LA SELAMLAŞMADI

Akaydın'ı atlayan isim CHP eski Genel Başkanı Baykal oldu. Sırasıyla delegelerle tokalaşan Baykal'ın etrafı sıra Akaydın'a geldiğinde kalabalıklaştı, o sırada Akaydın tokalaşmak için ayağa kalktı, ama Baykal ayaktaki Akaydın'ı görmeden geçti.

Haberin Devamı

Kongrede salon dışının hakimi astıkları pankartlarla adaylar Bahadır Manyaslıoğlu ve Yıldıray Sapan olurken tribünlerin hakimi, ilçe seçimi iptal edildiği için kongreye katılamayan Kaş ilçe örgütü oldu. Parti kimlikleri ve yelekleriyle tribünlerde bir arada bulunan Kaş'tan gelen partililer, kongrenin açılışını yapmak üzere kürsüye gelen İl Başkanı Semih Esen'i sloganlarla protesto etti.

BLOK LİSTE KABUL EDİLDİ

Kongrede ilk oylama seçimlerin blok listeyle mi çarşaf listeyle mi gerçekleşeceği noktasında yaşandı. 68 delegenin imzasıyla gündeme alınan seçimlerin blok listeyle yapılması önergesine CHP eski Lideri Deniz Baykal da destek verdi ve Antalya kongresinin blok listeyle yapılması kararlaştırıldı.

KÜRSÜYE UZAKTAN KUMANDAYLA ÇIKTI

CHP'nin Antalya kongresi adayların konuşmalarıyla devam ederken son konuşmacı Sapan, kürsüye televizyon uzaktan kumandasıyla çıktı. Parti yönetiminin belediyelerle ilişkisini eleştiren Sapan, elindeki uzaktan kumandayı havaya kaldırarak "Ya bu tip il başkanlarınca yönetilmeye devam edeceğiz ya da tam bağımsız bir il başkanı seçeceğiz" dedi. Sapan, konuşmasında isim vermeden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı hedef alan açıklamalar yaptı, delegenin baskı altında tutulduğunu savundu.

Haberin Devamı

SAPAN TARAFTARLARINDAN TEPKİ

Sapan'ın konuşmasının ardından eleştirilere cevap vermek üzere Uysal'ın kürsüden konuşmasına izin verilmesine, Sapan ve taraftarları sert tepki gösterdi. Sapan ve taraftarları divanın önünde Uysal'ın konuşmasına son verilmesini talep ederken Uysal konuşmasını sürdürdü. Uysal seçilecek il başkanından tarafsız olmasını ve gelecek hiçbir seçimde kendisini desteklememesini istedi.

UYSAL ARKA KAPIDAN ÇIKTI

Uysal, konuşmasının ardından sahneden inerken sözü saldırılar devam etti. Seslerin yükselmesiyle gerilen ortam kontrolden çıktı. Uysal korumalarının arasında arka kapıdan salondan çıkarıldı.

İKİ TARAFIN KAVGASI ENGELLENEMEDİ

Haberin Devamı

Uysal, aynı zamanda Seçim Kurulu'nun da kullandığı odadan salon dışına alınırken seçim kuruluna olası saldırıyı önlemek için polis kapı önünde güvenlik önlemi aldı, ancak Uysal ve Sapan taraftarları arasında kısa süren kavga çıktı. Olaylar divan kurulunun seçimlerin yapılması için kongreyi Seçim Kurulu'na devrederek salonun boşaltılmasıyla sona erdi.

OYLAMA BAŞLADI

Konuşmaların ardından CHP'nin Antalya'daki kongresinde oylama başladı. 627 delegesi bulunan partide yeni il yönetimini ve partinin ocak ayında yapacağı kurultayda oy kullanacak kurultay delegelerini belirlemek için 10 sandıkta oylar kullanıldı.

SEMİH ESEN GÜVEN TAZELEDİ

CHP Antalya İl Kongresi'nde mevcut başkan Semih Esen güven tazeledi. Oylama sonunda delegelerden 254'ünün oyunu alan Semih Esen yeniden başkan seçilirken, Tuncay Ercenk 213, Bahadır Manyaslıoğlu 61, Yıldıray Sapan ise 48 oy aldı.