Gazete Vatan Logo

CHP'nin acı kaybı!

Şükrü Karaca hayatını kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e de danışmanlık yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Şükrü Karaca, kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. 59 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası olan Karaca, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Karaca'nın cenazesi yarın Ankara Dikmen Merkez Camisi'ndeki cenaze namazının ardından Gölbaşı'nda ağabeyinin yanına defnedilecek. Karaca'nın ölüm haberini alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Rasim Bölücek de 29 Mayıs Hastanesi'ne geldi. Bu arada Şükrü Karaca'nın Dikmen'deki evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Hastaneden ayrılırken açıklama yapan Koç, Karaca'nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Karaca'nın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini belirten Koç, "Ani bir vefat. Büyük bir ihtimalle kalp krizi. Hastanede fazla bir müdahale imkanı olmadığı anlaşılıyor. İyi bir memleket evladıydı. Sorunları çok iyi bilen, değerlendiren, Türkiye'nin geçmişini, bugünü analiz bakımından çok derin ortaya koyan, bugün yaşadığımız türlü ilişkileri, siyasi boyuttaki türlü olayları derinlemesine geçmişiyle beraber yorumlayabilecek kapasitede bir arkadaşımızdı" dedi.

Gece 02:00 civarında AKP'den istifa eden eski milletvekillerinden Feyzi İşbaşaran ile twitter üzerinden sohbet eden Karaca'nın sabaha karşı vefat etmesi üzerine İşbaşaran, "8 saat önce Twitter'de yazışıp yattık. Hayat bir nefes alıp verememek kadar kısa. Allah rahmet etsin" diye yazdı.

ŞÜKRÜ KARACA KİMDİR?

Karaca, CHP'de aday belirleme süreci devam ederken twitter hesabından attığı "Mansur Yavaş Ankara’ya hayırlı olsun" tweetiyle CHP'de tartışma yaratmıştı. Karaca yaşanan tartışma ve gelen tepkilerin ardından danışmanlık görevinden istifa edeceğini açıklamış, ancak Karaca'nın istifası Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilmemişti.
1956 doğumlu Şükrü Karaca Tokat Reşadiye’nin Kabalı köyünde doğdu. Tokat Öğretmen Okulunu bitirdi. İlkokul öğretmenliği sırasında Hukuk Fakültesinde okudu. Avukatlık yaptı. 1996'dan sonraki altı yıl DYP’de danışmanlık yaptı. Çiller’in hafızalarda kalan pek çok cümlesi onun kaleminden çıktı. 18 Nisan seçimlerinde, DYP’den Ankara milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Bir şiir kitabı ve bir romanı bulunan Karaca, Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü aldı. Eşi öğretim üyesi. İki çocukları var.

Haberin Devamı