Gazete Vatan Logo

CHP MYK'da sürpriz değişiklikler

ANKARA - CHP’nin 15. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen Parti Meclisi (PM) bugün ilk toplantısını yapacak. Saat 12.00’de başlayacak toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK üyelerinin sayısını artırması ve yeni MYK’da yeni genel başkan yardımcılığına yer vermesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Yolsuzluklarla Mücadeleden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın yanı sıra “Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nı”, “Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” ile “Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” olmak üzere ayırmayı düşündüğü de öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Sezgin Tanrıkulu’nu, Yolsuzluklarla Mücadeleden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Atilla Kart’ı atamayı düşündüğü ifade ediliyor. Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı için ise emekli büyükelçiler Fahri Korutürk ile Faruk Loğoğlu’nun adı geçiyor.

Baykal’a yakın isim MYK’da

CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemde Genel Sekreterlik görevini Nihat Matkap’a teslim edeceği konuşuluyor. CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre, Gürsel Tekin, İzzet Çekin, Umut Oran, Sencer Ataya ve Süheyl Batum MYK’daki yerlerini koruyacak. Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’da Faik Öztrak ve eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakınlığı ile bilinen Bihlun Tamaylıgil’e yer vereceği de konuşuluyor.

Haberin Devamı