Gazete Vatan Logo

CHP Muharrem İnce yalnız mı bırakıyor?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP yönetiminden destek görmediği ve yalnız bırakıldığı iddia edildi. Milliyet'ten Güneri Cıvaoğlu, Muharrem İnce’ye yakın kaynaklardan edindiği bilgileri köşesine taşıdı.

CHP Muharrem İnce yalnız mı bırakıyor?

İşte Cıvaoğlu'nun ‘İnce’ yalnız mı?' başlıklı o yazısı:

CHP’nin cumhur-başkanı adayı Muharrem İnce, meydanlarda, seçmenden “kampanya giderleri” için “katkı” istiyor.

“5 lira - 10 lira” diyor.

* *

Ardından, “Seçim sonrası bu harcamaların hesabını vereceğim” diye ekliyor.

....................

Bülent Ecevit’i hatırlatan kasketli bir cumhurbaşkanı adayının meydanlarda bu katkı çağrısını “halkın içinden adam” algısı üreten bir strateji olarak da yorumlamıştım.

Fakat...

Beynimin kenarında küçük bir soru işareti de asılı kalmıştı.

“Hazineden büyük seçim katkısı alan, Türkiye’nin iki büyük partisinden biri, adayına acaba yeterince mali destek veremiyor mu?..”

....................

Dün Fatih Altaylı’nın köşesinde okuduğum satırlar aklıma takılan sorularla örtüşmekte. (*)

“Muharrem İnce çok mu yalnız?” başlığı altında şöyle yazmış:

MUHARREM İnce cephesinden gelen haberler şaşırtıcı değil.

CHP, cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladığı ve sahneye attığı Muharrem İnce’yi yapayalnız bırakmış durumda.

Şaka yapıyorum zannediyorsanız çok yanılıyorsunuz.

Haberin Devamı

Bana bu bilgiyi veren, İnce’ye çok yakın biri.

Şöyle diyor:

“Muharrem Bey’in cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklandıktan sonra CHP’den Muharrem İnce’ye en ufak bir destek verilmiyor. Ne maddi ne de başka türlü. Muharrem Bey yapayalnız. Kendi kurduğu bir ekibi var ve her işe kendisi koşuyor. Ne teşkilat, ne parti yönetimi hiçbir konuda yanında değil.

Miting organizasyonlarını kendi ekibiyle yapıyor. Kampanya bütçesi için kendisi dışında çalışan kimse yok. Partiden de bir yardım gelmiyor bu konuda.

Sıkıntı sadece bununla da sınırlı değil. Fikri olarak da yanında değiller. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir fikri paylaşım, bir ortak söylem çalışması, milletvekili seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyalarını birlikte planlama konusunda bir paslaşma ve paylaşma söz konusu değil. Teşkilatlardan da ciddi bir destek aldığı söylenemez. Belki henüz organize olamadıkları için böyle bir durum var, bilemiyoruz ama seçime 40 gün gibi bir süre kala bu dağınıklık da hoş değil. Genel merkezde partinin cumhurbaşkanı adayının asansöre binemediği görüntü aslında her şeyin özeti. Benim gördüğüm CHP, TBMM seçimlerine çalışıyor, cumhurbaşkanlığı seçimini ise Muharrem İnce’nin şahsi meselesi gibi görüyor.”

Haberin Devamı

Bu anlatılanlar ne kadar doğru bilmiyorum.

Ancak anlatan, CHP’ye danışmanlıklar yapmış ve şimdi de Muharrem İnce’nin kampanyasında görev alan önemli bir isim.

CHP bir yandan bu seçimleri “Türkiye’nin en önemli seçimi” gibi görüp “demokrasi açısından” son dönemeç gibi ele alıyor, bir yandan da adayına böyle sahip çıkıyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir.

Türkiye’nin en organize partisinin ve devlet imkânlarını da kullanabilen güçlü adayının karşısında böyle bir tavır varsa bu büyük bir ayıptır.

.....................

Sanıyorum bu konuda Muharrem İnce ya da CHP Genel Merkezi’nin, hatta ikisinin birden bir “cevap açıklaması” yapması gerekiyor.

Fatih Altaylı ile konuştum.

Muharrem İnce “Örgüt yanımızda, her organizasyonumuzda olanca gücüyle koşuyor. Eksiklik yok, fazlası var. Ankara’ya gittikçe de Genel Başkan’la konuşuyoruz” demiş.

Haberin Devamı

(*) Habertürk, 17 Mayıs 2018