Gazete Vatan Logo

CHP miting yerine şölen düzenleyecek

CHP, seçim kampanyasını şölenlere dönüştürmeyi amaçlıyor. Klasik miting yerine “Cumhuriyet ve Demokrasi" adıyla şölen düzenleyecek olan CHP, bu şölenlerde sanatçıların konserlerine ve şovlara da yer vermeyi planlıyor. Seçim kampanyasının yaz mevsiminin en sıcak günlerine denk gelmesi CHP'yi ilginç arayışlara yöneltti.

Mehmet Sevigen, propaganda çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bu seçimlerde miting yerine şölen yapacaklarını söyleyen Sevigen, “Biz mitingleri ortadan kaldırdık. Demokrasi ve Cumhuriyet Şöleni yapacağız. Bunu yaparken de sazlı sözlü sanatçılı ve iddialı şeyler olacak” diye konuştu. Şölenleri gece yapma konusunun gündemlerinde olduğunu ifade eden Sevigen, “Yazın ortasında nasıl yapacağız sıcakta. Bu formüller içerisinde. Işıklandıracağız. Şölen şeklinde olacak. Tam bir şölen havasında, tam bir AKP’den kurtulma bayramı ve düğünü olacak” dedi.

Sevigen’in verdiği bilgiye göre, CHP’nin şölenleri yaz sıcağı nedeniyle ya sabah erken saatlerde ya da gece yapılacak. Öğle sıcağına denk gelen şölenlerde ise seçmen havadan dökülen suyla serinletilecek.

SEÇİM FİLOSU HAZIR
Hafta başında yürütülen seçim çalışmalarının sonuçlanacağını kaydeden Sevigen, seçim çalışmalarında kullanılmak üzere yurt dışından özel tasarlanmış 2 adet tır kiraladıklarını söyledi. Tırların giydirilmesi çalışmalarının sürdüğünü belirten Sevigen, 4 seçim otobüsünün de hazır olduğunu belirtti. Sevigen uçak ve helikopter de kiralayacaklarını bildirdi.

Cumhuriyet ve Demokrasi şölenlerinin kaç ilde yapılacağının çıkacak programa göre netleşeceğini ifade eden Sevigen, hedeflerinin 50 ili geçmek olduğunu söyledi. Propaganda çalışmalarında bütün iletişim araçlarını kullanacaklarının altını çizen Sevigen, meydanlarda ana renk olarak “kırmız-beyaz”ın kullanılacağını söyledi. Şölenlerde bir çok sanatçının halkla buluşacağını belirten Sevigen, seçim şarkısının henüz netleşmediğini ancak, bu konuda kendilerine çok sayıda başvuru olduğunu dile getirdi. “Bu seçim çok farklı bir seçim olacak” diyen Sevigen şunları söyledi:

“Seçimlerde işin güzel tarafı herkes taşın altına elini sokuyor. Bu seçimi farklı kılan şey, laik demokratik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkılması duyarlılığı. Herkes AKP’nin Türkiye’yi bölmek istediğini, takiyye yaptığını ve Türkiye’nin AKP’den bir an önce uzaklaşması gerektiğini düşünüyor. Halk, gerçekleri gördü. Artık taşın altına elini sokuyor. Toplum bize görev verdi biz birleştik. Şimdi genel başkanımızın halkla kucaklaşmasını sağlayacağız. Kısacası, basmadık toprak, çalmadık kapı ve sıkmadık el bırakmayacağız.”

SÜLEYMAN DEMİREL DE CHP’Yİ DESTEKLİYOR
CHP ile DSP’nin işbirliği yapması ve SHP’nin seçimlere katılmama kararı almasının önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Sevigen, kararsız seçmenlere de seslendi. CHP’nin bütünleşme yeri olduğunu ifade eden Sevigen, şunları söyledi:

“Bana göre hepsi sandığa gitmeli. Demokrasi laiklik, insan hakları özgürlükler, Türkiye’nin ulusal bütünlüğün korunması hepimizin ortak meselesi. Küskünler bir dönem kırılmış olabilir ama bakın askerler seçim haftası kampları kapattılar. Otel sahipleri seçim dönemine denk gelen rezervasyonları iki güne düşürdüler. Cumartesi ? Pazar müşteri almayacaklar. İnsanlar bu kadar fedakarlık yapıyor. Türk insanı iki gün fedakarlık yapacak. Bir yıl mı tatil, ömür boyu mu tatil yapacak insanlar buna karar vermeli. Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Herkesin duyarlı olması gerekiyor. Süleyman Demirel CHP’yi destekliyor. Bu çok önemli. Bu ortak bir proje, biz Türkiye’ye sahip çıkıyoruz. Sağın önemli isimleri CHP’yi destekliyor. Gelin bu ülkeye beraber sahip çıkalım. Bütün herkes Türkiye’ye beraber sahip çıkmalı. CHP’de birleşilmeli.”

FİNAL 3 BÜYÜK İLDE
Sevigen, Cumhuriyet ve Demokrasi Mitinglerine Mersin’den başladıklarını, finali ise Ankara, İzmir ve İstanbul’da aynı gün yapabileceklerini söyledi. Sevigen, “Sonlara doğru büyük şehirleri düşünüyoruz. İzmir, Ankara, İstanbul’u aynı günde yaparız diye düşünüyorum" dedi.



Haberin Devamı