Gazete Vatan Logo

CHP listelerinde sürpriz isimler!

CHP’de ön seçimden çıkan vekil adayları dışında vekil gösterilecek 188 isim bugünkü Parti Meclisi’nde belirlenecek. Sürpriz isimlerin yer aldığı listede Danıştay Hâkimi Yeniay Kaya ve Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı’nın da olması bekleniyor

CHP; ön seçim ve eğilim yoklamaları ile belirlenen vekil adayları dışındaki 188 milletvekili adayını bugün düzenleyeceği Parti Meclisi’nde kesinleştirecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sunacağı listenin firesiz geçmesi beklenirken, listede bazı sürprizler olabileceği belirtiliyor. Milliyet’in aldığı bilgilere göre, Danıştay Hakimi Yeniay Kaya, Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı, DHA Tunceli muhabiri Ferit Demir, Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Utku Çakırözer, akademisyen İştar Gözaydın ve Adana’nın merkez sağ kökenli eski belediye başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın listede olması bekleniyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile görüştüğü, Çerkezoğlu’nun öneriyi sendikal mücadelede bulunmak için reddettiği belirtiliyor.

Usluer ve Çakırözer Yine Diyanet Vakfı’nın eski Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sucu’ya da teklif götürüldüğü belirtiliyor. MYK üyeleri Enis Berberoğlu, Yakup Akkaya ve Seyhan Erdoğdu’nun listede olamayabileceği belirtilirken, Eskişehir’de listenin ilk iki sırasında PM üyesi Gaye Usluer ve Çakırözer olacak. Tunceli’de Milletvekili hüseyin aygün’ün yeniden aday gösterilmesi yönünde yoğun talepler gelmesine karşın, kulislerde Kılıçdaroğlu’nun Ferit Demir’i aday göstereceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kılıçdaroğlu’nun işadamı Gürsel Erol’u da ikinci sıradan aday gösterebileceği, MYK üyelerinden Gürsel Tekin, Tekin Bingöl, Murat Özçelik, Selin Sayek Böke ve Mehmet Bekaroğlu’nun kesin listede olacağı belirtiliyor. Kocaeli’de partinin eski belediye başkan adayı Tahsin Tarhan’ın listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın da İzmir 1. bölgede listeye girmesi bekleniyor.

Şafak Pavey ikna edildi iddiası Kulislerde, aday adaylığı başvurusu yapmayan Şafak Pavey’in genel başkan tarafından ikna edildiği İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı olabileceği konuşuluyor. Artvin’de Uğur Bayraktutan’ın, Yalova’da Muharrem İnce’nin, Ağrı’da eski bakan Cemil Erhan’ın liste başı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Parti Okulu’nda, dün de Genel Merkez’de listelere son şeklini vermek için görüşmeler yapan Kılıçdaroğlu’nun ön seçimden çıkan Alevi ağırlığı nedeniyle kontenjanlarda yeni Alevi aday düşünmediği öğrenildi.

Haberin Devamı