Gazete Vatan Logo

CHP liderinin konvoyuna saldırı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna gerçekleştirilen saldırıdan sonra son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’ in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında ateş arasında kaldı. Açılan ateşe korumaların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Son dakika haberleri geldikçe aktarmayı sürdüreceğiz...

CHP liderinin konvoyuna saldırı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu iki ateş arasında kaldı. Kılıçdaroğlu, güvenlik gerekçesiyle konvoyun içindeki aracında bekletiliyor. Bölgeye Kılıçdaroğlu’ nun güvenliğini sağlamak için zırhlı araçlar ile polis ekipleri geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ nun programını iptal ettiği, Şavşat’ a geri döndüğü bildirildi.

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı. Saldırının ardından bölgeden uzaklaştırılan Kılıçdaroğlu önce karayolları binasına götürüldü. Ancak teröristlerin buraya da sızabileceği şüphesiyle güvenlik güçleri zırhlı araçla CHP Liderini Şavşat Kaymakamlığı’na götürdü. Karadeniz'e sızmaya çalışan teröristlerin daha önce o bölgeden yaşam malzemesi temin etmeye çalıştığı belirtiliyor. CHP liderini Ardanuç'a götürmesi için gönderilen helikopter ise hava muhalefeti nedeniyle gelemedi.

Artvin programı kapsamında Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı. Bir süre sonra konvoyun geçiş güzergahında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Şavşat ilçesine hareket etti.Çatışma sırasında konvoydaki araçların herhangi bir zarar görmediği, Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

1 ER ŞEHİT, 2 ASTSUBAY YARALANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat'taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç İlçesi'ne giderken, saat 14.00 sıralarında Yanıklı Köyü girişinde PKK'lı teröristler dağlık bölgede tepelerden konvoya ateş açtı.

PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu'nu güvenlik çemberine aldı.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: KARAYOLLARI BİNASINDAYIM

CHP konvoyu bir süre çatışmanın bitmesini beklerken Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin Valisi Muhterem İnce ile yaptığı görüşmenin ardından Şavşat'a dönme kararı aldı. Sıkı güvenlik önlemleri altında Karayolları 102'nci Şube binasına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, burada televizyon kanallarına bağlanarak açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonuna saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorunumuz yok. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çatışmanın olduğu bir alanda sanırım olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir can kaybı olmaz."

Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre Karayolları binasında kalıp durum değerlendirmesi yaptıktan sonra zırhlı araçla sıkı güvenlik önlemleri altında Şavşat'a döndü.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığı binasına geçti ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

CHP KONVOYUNA ROKET ATACAKLARDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik silahlı saldırıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Artvin Şavşat yakınlarında konvoyun geçişi sırasında roketli saldırı hazırlığı fark edildiği için çatışma yaşandığı bildirildi.

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya'nın aktardığı bilgiye göre CHP konvoyuna roketle atış yapmaya çalışan bir terörist korumalar tarafından vuruldu.

ÖZGÜR ÖZEL: ARTVİN VALİSİ OLAYI ANLATTI

CHP milletvekili Özgür Özel, Artvin Valisi ile görüştüğünü söyleyerek Vali'nin olayla ilgili verdiği bilgileri aktardı. Özel açıklamasında "Artvin Valisi Bu bölgede genel Başkanın geçeceği bu güzergahta en üst seviyede önlem aldık ön tarafta 3 araçla öncü birlik olarak askeri araçlar görev yapıyordu. En önde giden askeri araç tarafından ormanlık alanda bir hareketlenme tespit edildi. Bu araçtaki şoförümüz açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Bunun üzerine çatışma çıktı. Bu öncü birlik güzergahtaki olası saldırıyı önlemek için gidiyordu." denildi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU, ŞAVŞAT'A DÖNDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyuna ateş açılmasının ardından, Artvin Valisi Muhterem İnce ile telefon görüşmesi yaptı. Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin ardından, Artvin programını iptal etti. Kılıçdaroğlu ve konvoyundakiler, ardından jammer ve zırhlı araçlar eşliğinde Şavşat İlçesi'ne döndü.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN, KILIÇDAROĞLU'NU ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun danışmanı "Saldırı değil konvoy güzergahında çatışma çıktı, Kılıçdaroğlu'nun durumu iyi. Konvoya iki ayrı saldırı oldu." şeklinde bir açıklama yaptı.

PROGRAMINI İPTAL ETMEDİ

CHP lideri saldırı sonrası programını iptal etmedi. Ardanuç'a geçecek CHP lideri planlandığı gibi Ardanuç Belediyesi hizmet binasının açılışını yapacak.