Gazete Vatan Logo

CHP liderinden Erdoğan'a çağrı

O soru üzerine...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’ye hareketinden önce havaalanında açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine 2004 yılındaki MGK kararlarıyla ilgili yaşanan tartışmalara değindi. MGK kararlarıyla ilgili tartışmaları değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı açıklamaya yapmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

“Ortaya çıkan belge AK Parti’nin ikili oynadığını gösteren belgedir. ‘Birisi çıkıp imzaladım ama neyi imzaladığımı bilmiyorum’ diyebilir. Sayın Erdoğan’ın bu konuda konuşmasını bekliyorum. Hangi gerekçeyle imza attı, okuyarak mı okumadan mı imza attı. Bu kadar önemli bir konuda konuşmaması suçluluğunun kanıtıdır.

Kaddafi’ye ihanet etti, Esad’a ihanet etti. Erbakan’a ihanet etti. Erbakan’ı eleştirdiler. Hiç değilse Erbakan doğruları söylerdi. İhanet kültürü çok ağır bir kültürdür, bizim hazmedemeyeceğimiz bir kültürdür.

Asıl merakım Recep Tayyip Erdoğan bu konularda ne söyleyecek. Niye dik durmadın, niye bu yazıların altına imza attın? Hangi koşullardan bahsediyorsun, tek başına iktidarsın. Bugün hala o kararların gereğini yerine getirmek için çalışıyor.

İkiyüzlü bir siyasetle karşı karşıyayız. Hep söylüyorum, yalancıdan başbakan olmaz.

Hükümet ile cemaat arasında bir çatışma var mı yok mu, çatışmanın boyutu nedir göreceğiz. Kamuoyu önüne çıkıp açıklama yapmasını bekliyoruz. Yapacağı her açıklamanın yalanlanacağını biliyor, o nedenle konuşmamayı tercih ediyor.

Dershanelerde görev yapan yüz bin kişiyi işe mi alacaklar? Bu konuda tasarı gelirse, değerlendiririz.

Eğitim sistemini yeniden düzenleyeceğiz, dershaneye gerek kalmayacak.”

Bavuldan ‘MGK’ çıktı!

Güngör Mengi yazdı: MGK kararı beklenen kanıt

Ruhat Mengi yazdı: Yeni Bavul ve 28 Şubat!

Okay Gönensin yazdı: Bir MGK olayı daha

Haberin Devamı