Gazete Vatan Logo

CHP lideri sitem etti!

Kılıçdaroğlu siyasi ortamı yumuşatmaya gelen heyete sitem etti...

CHP lideri “Ortamı geren başbakan. Bana ‘şerefsiz, vatan haini,’ dedi, hiç tepki göstermediniz. Biri bundan etkilendi geldi yumruk attı” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler ve TOBB Avrupa Birliği Dairesi Başkanı Mustafa Bayburtlu’dan oluşan “Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi” heyetini, kabul etti. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap, Erdoğan Toprak, Faik Öztrak ile Ankara Milletvekili Sinan Aygün de katıldı. İş dünyası ve STK temsilcilerinden oluşan komite önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacakları bildiriyi CHP liderine okudu. Edinilen bilgiye göre bildiride, son yerel seçimlerin gergin bir ortamda geçtiği hatırlatıldı ve seçimlerin ardından ortamın yumuşatılması gerektiği vurgulandı. Komitenin Başbakan Tayyip Erdoğan ile de görüşmeleri hakkında bilgi verdiği ifade edildi. Siyasetteki gergin ortamın ekonomiye zarar vereceğine ilişkin yapılan görüşmelerin ardından komite ortamın yumuşatılması için Kılıçdaroğlu’ndan da destek istedi.

‘Yumruğu biz yedik...’

Kılıçdaroğlu’nun da bildiriyi ve temsilcileri dinledikten sonra buna destek verdiği ancak Komite’ye bir de sitemde bulunduğu öğrenildi. Komitenin “Ekonomi çok kırılgan hale geldi. Yerel seçimlerin ardından bu gergin ortam devam ederse sıkıntı büyük olur. Ortamın yumuşatılmasında katkınızı bekliyoruz” sözleri üzerine Kılıçdaroğlu’nun, şu sitemde bulunduğu öğrenildi:

Ben ortamın gerginleşmesinden yana değilim. Ancak bana ‘cibiliyetsiz’, ‘şerefsiz’, ‘vatan haini’ dedi. Hiçbir temsilciniz de çıkıp bu ağır lafları eleştirmedi. Bana ‘vatan haini’ dedikten sonra bu sözlerden etkilenen birisi geldi ‘vatan haini’ gerekçesiyle yumruk attı, bu yumruk bize atıldı, demokrasiye atıldı. Ana muhalefet lideri hangi gerekçeyle vatan haini ilan edildi? Başbakan yaptığı haksız suçlamaların ne tür sonuçlar doğurduğunu ve doğuracağını görmelidir. Bunu vicdanında bir sorgulasın. Ortamı geren CHP değil, iktidarın kendisi. Çünkü gerginliklerden besleniyor. Gerginliklerin yumuşatılması konusunda ana muhatap Başbakandır iktidardır.

Haberin Devamı