Gazete Vatan Logo

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

CHP Emek Büroları’nın düzenlediği Sokak Ekonomisi ve Güvencesizler Çalıştayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında "Sokakta esnaflık yapıp hayata tutunanların da hakkını savunmak zorundayız. Zaten temel sorunumuz da görmezlikten geldiğimiz insanların sorunlarına gözlerimizi kapamamızdır. Ama ben bunu aşacağımıza inanıyorum. Bu toplantı bir ilk. Daha önce İstanbul’da kağıt toplayanlarla ilgili bir çalışma yapmıştık ve onların sorunlarını da gündeme biz getirdik. Bunu da gündeme getiriyoruz ve getireceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Emek Büroları’nın düzenlediği Sokak Ekonomisi ve Güvencesizler Çalıştayı’nda konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

Karnımız çok acıktığın bir yerde midye, çiğ köfte alıp geçebiliyoruz ama bu insanlar neler yaşıyor görmüyoruz. Aslında gözlerimiz görüyor ama sorunlarını göremiyoruz.

O insanlar hayat mücadelesi veriyor. Bunların tamamını aslında görüyoruz ama o perdenin arkasında neler oluyor, günlük yaşamında neler oluyor bilmiyoruz.

Hepimizin görevi, özellikle siyasetçilerin görevi bu kesime daha yakından bakmaktır. Akşam arkadaşlar bana bir not gönderdiler. Hocalarımız ciddi ciddi araştırmalar yapmış sokak ekonomisi konusunda. Sokak ekonomisi arka planda tartışılır daha çok. Bunu görünür kılmak unvanında halk olan bir parti için zorunluydu. Bugün biz bu çalıştayı yaparak bu sorunu görünür kılmak istiyoruz.

Oturdum bir çalışma yaptım sokak çalışanları ve hortumcu piyasa ekonomisini yaratanlar. Bir tanesi belki günde 12 saat çalışır belki o gün satacağı ürün için borç alır...

Haberin Devamı