Gazete Vatan Logo

CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan "kontenjan" açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yapacağı tüzük değişikliğiyle kontenjan hakkının 1 kez kullanılmasını sağlayacağını söyledi.


Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Haftasonu 7 Haziran'da milletvekillerini belirlemek için yapılan önseçimlere değinen Kılıçdaroğlu, "Herkes değişiyor, CHP değişmiyor diyorlardır. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada son 4 yılda en büyük değişim yaşayan parti CHP'dir. Söyleyim bu daha başlangıç, CHP'de çok güzel değişiklikler olacak" diye konuştu.

İlk kurultayda tüzük değişikliği yapacağını söyleyen CHP lideri, "Kontenjan hakkını bir kez kullanan bir daha kullanamayacak. Biz önseçim yaptık. Bize demokrasi verenler nerede acaba. CHP değişmiyor, bu CHP'den bir şey olmaz diyenler nerede acaba?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "CHP, demokrasi ve cumhuriyetin savunucusudur. CHP hiçbir zaman etnik kimlik üzerinden siyaset yapmaz. CHP asla ve asla inanç üzerinden siyaset yapmaz. CHP yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmaz.

55 yerde önseçim yaptık. Olağanüstü bir gelişme. gençler ve kadınlar siyasette daha fazla olsun dedik. Bir desten yazacağız Türkiye'de inşallah o destenı 8 Haziran'da hayata geçireceğiz. Hepimiz çalışmak zorundayız. Türkiye'deki bütün kadınve gençlere sesleniyorum. Size seçme ve seçilme hakkını veren CHP'dir. Siyaseten bir ev arıyorsanız eviniz CHP'dir. kadın erkek eşitliğini sağlayan parti CHP'dir."

Haberin Devamı