Gazete Vatan Logo

CHP'li Yılmaz: Savunma yapmayı kendime zül görürüm

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Meclisteki odasında Atatürk'ün resmini indirdiğine ilişkin iddianın Parti Meclisinde asılsız ve gerçek dışı olduğuna karar verildiğini söyledi.

CHP'li Yılmaz: Savunma yapmayı kendime zül görürüm

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, CHP’li bir vekilin Meclisteki odasından Atatürk resmini indirdiği iddiasında adı geçen CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, partisinin Atatürk üzerinden daha fazla tartışılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Sen doğru dur, eğri belasını bulur” sözünü hatırlatan Necati Yılmaz, “Bu olayın benimle ilişkilendirilmek istendiği 29 Ocak 2016 tarihinden itibaren partimizin yetkili organları ile görüşmelerimi sürdürdüm. Partimizin kurultaydan sonra en yetkili organı olan Parti Meclisinde yaklaşık 1 haftalık süre içinde temin ettiğim Aylin Nazlıaka’nın TBMM’deki çalışma odama sadece bir kez geldiği ve sadece 2-3 dakikalık bir süreyle kaldığı ana ilişkin bilgi ve belgelerimi paylaştım. Parti Meclisi, bu olayın kesinlikle yaşanmadığına, asılsız ve gerçek dışı bir iddia olduğuna karar vermiş ve kamuoyuna resmi açıklama yapmıştır” dedi.

“Bu konu ile ilgili savunma yapmayı kendime zül görürüm, kendimi inkar sayarım” açıklamasında bulunan Yılmaz, “Aylin Nazlıaka neden sizi seçti” sorusuna ise “Ben böyle bir ilişkilendirmeyi son 1 haftada öğrendim. Bu sorunun cevabını ben de sizler gibi merak ediyorum” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Olayın yaşandığı ana ilişkin odasında bulunan ziyaretçilerin çektiği fotoğrafları sosyal medyadan bularak Parti Meclisi ile paylaştığını altını çizen Yılmaz, “O fotoğraflarda Atatürk yerli yerinde duruyordu, her zaman olduğu gibi” ifadelerini kullandı.