Gazete Vatan Logo

CHP'li vekiller Esad'la görüştü!

CHP'li vekiller Esad'la görüştü!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ve Hatay Milletvekili Hasan Akgöl'ün de aralarında bulunduğu CHP heyeti, dün Şam'a giderek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü.

CHP'li heyetin 4 ay sonra Şam'a yaptığı bu ziyarette, Suriye yönetimine ait hapishanelerde bulunan bazı batılı gazetecilerin serbest bırakılmasını istediği ifade edildi.


Suriye'nin resmi devlet ajansı Sana, dün Esad'ın bir CHP'li heyet ile görüştüğü bilgisini abonelerine servis etti. CHP yönetiminin bilgisi dahilinde ancak büyük bir gizlilik ile gerçekleşen ziyarete, CHP adına Şafak Pavey, Hasan Akgöl, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu katılırken, Pavey'in annesi Ayşe Önal'ın da heyette bulunduğu ifade edildi.

Sana'nın servis ettiği haberine göre CHP heyeti Esad'a, "Türk halkının Suriye’nin iç işlerine karışılmasına karşı olduğu ve iyi komşuluk ilişkileri kurmak istediği" mesajını iletti. Esad ise, Türk halkının Suriye’nin istikrarına destek veren tavrıyla Erdoğan hükümetinin teröre destek verme ve bölgeyi istikrarsızlaştırma ısrarı arasındaki farkı gözetmesi gerektiğine gereğine işaret etti. Esad, hükümetin politikalarını reddeden partileri takdir ettiğini de CHP'li heyete aktardı.

"GAZETECİLERİ BIRAKIN"

5 kişilik CHP'li heyetin yakın çevrelerinden bile Suriye'ye gittiklerini gizlediği bildirildi. Bazı heyet üyelerinin ise yakın arkadaşlarına, "Çok olumlu bir iş için gidiyoruz. Başarabilirsek çok iyi haberlerle döneceğiz" dedikleri kaydedildi.
CHP heyetinin Suriye'ye Esad rejiminin elinde bulunan bazı batılı gazetecilerin serbest bırakılması konusunda olumlu gelişmeler yaşandığı haberinin alınması üzerine gittikleri ileri sürüldü. Gazeteci Cüneyt Ünal'ın Kasım 2012'de kurtarılmasının ardından Suriye'de bulunan yakınlarından haber alamayan bazı batılı aileler, sorunu çözmek için CHP'ye başvurmuş ve devreye girmelerini istemişti. Şam yönetiminin olumlu karar vermesi üzerine, CHP heyetinin bugün ya da yarın büyük bir olasılıkla karayoluyla Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.








Haberin Devamı