Gazete Vatan Logo

CHP'li vekile son görev

Meclis'in en renkli isimlerinden CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Meclis'in sevilen ve renkli ismi CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor. Aslanoğlu için öğle namazının ardından Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

GALERİ




ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Cenazeye CHP neredeyse tam kadro katıldı. Aslanoğlu'nun cenaze törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ve çok sayıda milletvekili katıldı. Taziye defterine cenaze törenine katılanlar Aslanoğlu için duygularını ve düşüncelerini yazdılar. Aslanoğlu cenaze töreninin ardından Büyükçekmece Mezarlığı'na defnedilecek.

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ

Aslanoğlu'nun gece evinde rahatsızlanarak yaşamını yitirmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Her Cumhuriyet Halk Partili gibi vatanını, insanını kendisinden çok seven, çalışkan, ilkeli, dürüst Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu'nun ölümü de, her ölüm gibi erken ölümdür" demişti.

MECLİS'İN SEVİLEN VE RENKLİ İSMİYDİ

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'ndeki evinde gece geç saatlerde rahatsızlanan Aslanoğlu (62), ambulansla Özel Avcılar Hospital'e kaldırıldı. Ambulansın içinde kalbi duran Aslanoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

MEVLÜT ASLANOĞLU KİMDİR

Ferit Aslanoğlu, 1 Şubat 1952'de Malatya Arapgir'de doğdu. Bankacı olan Aslanoğlu, Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitirdi. Garanti Bankası'nda Müfettiş, Şube Müdürü, Krediler Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Aslanoğlu, Ekonomi Dergileri tarafından "Yılın Bankacısı" ödülünü aldı. 22 ve 23. Dönemde Malatya Milletvekili seçilen Aslanoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

Haberin Devamı