Gazete Vatan Logo

CHP'li vekilden ilginç teklif!

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş’ten ilginç bir tasarruf önerisi geldi. Özgümüş, “boşta gezen” milletvekilleri olduğunu iddia ederek, vekil sayısının 200 kişi azaltılması gerektiğini savundu

Özgümüş, bu sayede bütçede yılda 60 milyon TL’lik tasarruf sağlanacağını ve bu parayla devlete 3 bin öğretmen alınabileceğini bildirdi. Haberütrk'te yer alan habere göre, Özgümüş’ün TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde gündeme getirdiği tespit ve öneriler şöyle:

‘MAAŞIMDAN KESİN’

Vergi toplayamayınca tasarruf, tasarruf diyorsunuz, bizi de gülmekten öldürüyorsunuz. Bir yandan 1.5 milyar liraya saray yapıyorsunuz, bir yandan Cumhurbaşkanlığı bütçesini 397 milyon liraya çıkarıyorsunuz ki Sayın Abdullah Gül dönenimde bu 199 milyon liraydı. 200 milyon lira ek niye? Devleti kurtaracaksa benim maaşımdan kesin. Böyle bir tasarruf önlemi mi olur?

"VEKİLLERİN YARISI BOŞTA GEZİYOR"

Eğer tasarruf yapmak istiyorsanız size bir tasarruf öneriyorum: Meclisin milletvekili sayısı 550, vallahi de billahi de yarısı boşta geziyor. Eğer tasarruf yapmak istiyorsanız gelin milletvekili sayısını 350’ye düşürün. Bir milletvekilinin, maaşı, iki danışmanı, sekreteri ve diğer maaşlarıyla devlete maliyeti 300 bin lira. Eğer bunu 350’ye düşürür, 200 tane milletvekilinden tasarruf ederseniz 60 milyon lira tasarruf edersiniz, bu da yaklaşık olarak 3 bin öğretmenin atamasını getirir ve maaşlarını getirir.”

Haberin Devamı