Gazete Vatan Logo

CHP'li vekil isyan etti! İstifa etmeyen...

CHP'li vekil isyan etti! İstifa etmeyen...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yerel bir gazetenin kendisiyle ilgili gündeme getirdiği iddialara cevap vererek, “Eğer sayın gazeteci benim Cumhuriyet Halk Partisi'nden önce bir partiye üye olduğumu, yolundan geçtiğimi, onlarla dirsek temasında bulunduğumu ispat etsin, burada milletvekilliğinden istifa etmeyen adi, şerefsizdir” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yerel bir gazetede kendisiyle ilgili gündeme getirilen iddialara cevap verdi. Haberde Arık’ın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun düzenlediği iftar programında Hasan Ali Kilci’ye, "Abi biliyorsun, ben solcu falan değilim" dediği iddia edilmişti.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Bugün burada sizlerle birlikte olmamın nedeni TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun tüm Kayseri milletvekillerine verdiği iftar yemeği ve benim orada Sayın Hasan Ali Kilci ile aramda geçtiği iddia edilen, bir gazetenin asılsız, dayanıksız, mesnetsiz ve tamamen kurguya dayalı bir haberdir. Sayın Hisarcıklıoğlu geçen hafta içerisinde bütün Kayseri milletvekilleri ile bir araya gelmek istediğini söyledi. Ben de öküzün altında buzağı arayan, kendini gazeteci zanneden bazı zavallıların, küçük beyinlerin durumdan kendisine vazife çıkaracağını düşünerek Grup Başkanvekilimiz Levent Gök’e TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Kayseri’nin bütün milletvekillerini iftara davet ettiğini, davet katılıp katılmamamda sakınca olup olmadığını sordum. O da bana, ‘Tabi ki gideceksin. Bunu sormana bile gerek yok. Gitmen iyi olur’ dedi. Ben de bunun üzerine davete icabet ettim. Bu davette Kayseri için düşünülen projeler konuşuldu. Benim dilim barış dili, benim dilim sevgi dili. Kayseriyle ilgili projeler söz konusu olduğunda siyasi farklılıklar gözetmeksizin tüm Kayserililerle bir araya gelirim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Arık, “Hasan Ali Kilci ile aramızda geçtiği iddia edilen konuşma tamamen yalandır, iftiradır, asılsızdır, bunu ispat etmeyen şerefsizdir, namerttir, alçaktır. Ben sizlere bunun gerçek olmadığını şerefimle temin ediyorum. Bunun ispatı çok basit. Kayseri kamuoyunun dürüstlüğü ile tanıdığı Hasan Ali Kilci’nin telefon numarası siz gazeteci arkadaşlarımızda mevcuttur. Lütfen buyurun, şimdi arayın. Kim yalancı, kim iftira atıyor öğrenelim. Hasan Ali Kilci’ye ‘ağabey ben solcu falan değilim’ diye söylemiş miyim, söylememiş miyim diye sorun. ‘Çamur at izi kalsın’ mantığı ile hareket edenler şunu çok iyi bilsinler ki ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir neferiyim. Şunun çok iyi bilinmesini istiyorum ki ben bana verilen her bir oyu helal ettirmek için bu yola çıktım. Benim yolum hizmet yolu olacak. Ön seçim tutanağını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu benim namusumdur, şerefimdir. Namusu olan, şerefi olan, onuru olan böyle bir konuşmanın olup olmadığını ispatlamakla yükümlüdür. İftirayı atanlar yükümlülüklerini yerine getirmez ise ben yasal yoldan yükümlülüklerini onlara hatırlatacağım” dedi.

Haberin Devamı

Sözlerini sürdüren Arık, “Sözkonusu yalan haberde beni yıpratmak için tekrar tekrar gündeme gelen naylon üye iddiaları da tekrarlanmıştır. Bu herşeyden önce Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren sağduyulu partililerimize yapılan bir saygısızlıktır. Ben seçime katılan her 4 üyeden 3’ünün oyunu aldım. Demokrasiye hazmedemeyenler demokrasiye hazmetmesini öğrenecekler. Kendisine Sosyal Demokrat diyen bazı gazeteciler bunu da hazmedecekler. Bugüne kadar hiçbir Cumhuriyet Halk Parti'linin başını öne eğdirmedim. Bundan sonra da eğdirmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sözkonusu iddiayı ortaya atan gazeteciyi eleştiren Arık, “Sayın gazeteci ‘Çetin Arık solcu değil. Öğrencilik yıllarını araştırmak lazım’ demiş. Benim solculuğumu araştırmak sayın gazeteciye düşmemiştir. Ben Kayseri Doğumevi'nde görev yapıyordum. Devlet memuruyken bir siyasi partiye üye olma şansınız yoktur. Kayseri Doğumevi'nden istifa ettiğimin ertesi günü 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye oldum. Eğer sayın gazeteci benim Cumhuriyet Halk Partisi'nden önce bir partiye üye olduğumu, yolundan geçtiğimi, onlarla dirsek temasında bulunduğumu ispat etsin, burada milletvekilliğinden istifa etmeyen adi, şerefsizdir” diye konuştu.

Haberin Devamı