Gazete Vatan Logo

CHP'li meclis üyesine disipline sevk kararı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Bekir Çapar, Bekilli İlçe Yönetim Kurulu ve İlçe Başkanı Zeki Yıkıcı'nın talebi üzerine İl Başkanlığı tarafından kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

CHP'li meclis üyesine disipline sevk kararı

CHP'nin Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bekir Çapar'ın, kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kentte yeni bir siyasi polemik yaşanmasına neden oldu. Bekilli'den Denizli Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçilen Bekir Çapar'ın Disiplin Kurulu'na sevkine gerekçe olarak, izinsiz televizyona çıkıp açıklama yaptığı, grup kararlarına uymadığı, İlçe Yönetim Kurulu ile uyumlu çalışmadığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan'ı ve icraatlarını övdüğü öne sürüldü. Disipline sevk edildiği yönündeki yazının 10 Aralık'ta kendine ulaştığını belirten Çapar, "Ben soruşturmanın selameti nedeniyle içeriği hakkında açıklama yapamam. Kesin ihraç talebiyle disipline verildiğim doğrudur. Sonucu ne olursa olsun, gönlümdeki CHP sevgisini ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığımı kimse ortadan kaldıramaz. Halkımızın dediği gibi mahkeme kadıya mülk değildir" dedi.

SOSYAL MEDYADAN TARTIŞMA

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli siyasetine uzun süre hizmet eden Bekir Çapar'ın CHP Denizli İl Başkanı'ndan izinsiz televizyona çıkarak demeç verdiği iddiasıyla disiplin kuruluna sevk edilmesinin trajikomik bir durum olduğunu öne sürdü. AK Partili Zolan, "Her fırsatta demokrasi ve özgürlükten bahseden CHP Denizli İl Başkanı tarafından yapılan bu hareket, demokrasi ve ifade özgürlüğünden ne anladığının en güzel örneğidir. Uzun yıllardan bu yana tanıdığım, partisine uzun yıllardan bu yana hizmet eden, partisinin ilkelerini tamamen benimsemiş, söz konusu memleketine hizmet etmek olduğunda olaylara objektif olarak bakabilen ve aynı zamanda meslektaşım olan Bekir Çapar, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar'dan çok daha fazla CHP'lidir" dedi.

Haberin Devamı

Zolan'ın açıklaması üzerine büyüyen tartışmada CHP İl Başkanı Teoman Sancar da, Osman Zolan'a sert tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Bekir Çapar'ın İlçe Başkanı'nın başvurusu üzerine İl Disiplin Kurulu'na sevkedildiğini, kendisinin İl Başkanı olarak başvuruyu İl Disiplin Kurulu'na yönlendirdiğini söyleyen Sancar, "Denizlimizin alt yapısı, üstyapısı, trafiği, otoparkı çözülmeden AKP'li Osman Zolan, CHP ailesinin içine de müdahale etme gereği duymuş. Bravo Sayın Zolan. Sen önce içindeki FETÖ'cüleri çöz. Yıkık kaldırımları, çökük caddeleri, kapatamadığın çukurları, yapamadığın otoparkları, bitiremediğin kavşakları çöz. Sana ne CHP ailesinden. Çok arzu ediyorsan gel önce üye ol. Bakarız sonrasına, sıkıntı yok" diye konuştu. Zolan ve Sancar'ın açıklamalarını sosyal medya hesaplarından paylaşması nedeniyle, her iki paylaşıma da çok fazla tepki ve destek geldi.

Haberin Devamı