Gazete Vatan Logo

CHP'li Kılıçdaroğlu'na ödül

CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçtaroğlu'na Bilimsel Eğitim ve Kültür Vakfı (BİLSES) tarafından yolsuzluklarla mücadelede gösterdiği çalışmalar nedeniyle `Temiz Toplum, Temiz Siyaset' ödülü verildi.

BİLSES tarafından Crowne Plaza'da bugün akşam saatlerinde düzenlenen etkinlikle eğitim, kültür ve bilim alanındaki ödüller sahiplerini buldu. Törene, TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir milletvekilleri Ahmet Ersin, Abdülrezzak Ertan, Mehmet Ali Susam, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile CHP İl Başkanı Kemal Karataş katıldı. Törende, CHP'li Kemal Kılıçtaroğlu'na yolsuzluklarla mücadalede gösterdiği çabalardan dolayı `Temiz Toplum, Temiz Siyaset' ödülü verildi. Törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaptığım olaylar, yaptığım çaba sizler adına, sizler için, sokaktaki yurttaş için. En önemlisi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu CHP için yapıyorum" dedi. Eğitimin ilerici anlayışla yapıldığı toplumu ilerletiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, aydınlanmanın temel felsefesinin sorgulamaktan geçtiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bir yazarın, sanatçının bilgi birikimiyle adaleti dahi etkileyebileceğini bir fıkrayla anlattı.

BİLSES Vakfı Başkanı Erdal Aksünger de aydınlığın ampüllerle gerçekleşmeyeceğini belirterek, bunun hür beyinlerle oluşacağını söyledi. Etkinlikte, araştırmacı yazar Turabi Saltık, Doç. Dr. Sait Eğrilmez, Prof. Dr. Veli Lök, Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'a da çalışmalarından dolayı ödül verildi.

Haberin Devamı