Gazete Vatan Logo

CHP'li ilçe başkanı istifa etti!

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Finike İlçe Başkanı Reşat Eker, ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Finike’de seçimi kaybetmelerindeki sorumluluğu İlçe başkanı olarak üstelendiğini belirten Eker, CHP Antalya İl Başkanlığı’na istifa dilekçesini verdi. Eker, dilekçesinde şunları dile getirdi: "Partililerimizin bana emanet ettiği ve 2 yıldır şerefle sürdüğüm ilçe başkanlığı görevimden, partimizin önünü açmak, altı oklu bayrağımızı daha ileriye taşıma heyecanını içinde hissedenlerin göreve sahip çıkması için istifa ediyorum."

Dilekçesinde CHP Gençlik Kolları’ndan yetiştiğini anımsatan Eker, şöyle devam etti: "Partimden istifa etmiyorum. CHP’nin bir neferi olarak tüm kamuoyu önünde, bundan sonraki süreçte partime her türlü desteği vermeye hazır olduğumu, hiçbir şekilde hizip anlayışı ile hareket etmeyeceğime dair sizlere söz veriyor ve haklarınızı helal etmenizi diliyorum."

İl Başkanlığı kongresinde Devrim Kök’e destek veren bir ilçe başkanı olduğunu hatırlatan Eker, "Yerel seçim çalışmaları sürecinde İl Başkanımız Devrim Kök ilçe başkanları ile toplantı yaparak, ’Büyükşehir Yasası nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinde ilçe ve köylerin de rolü büyük olacak. Antalya, ülkemizde yaşayan Cumhuriyetçi, laik, Atatürkçü ve ulusalcıların kalesi ve moral eşiğidir. Elimizdeki Antalya’yı kaybedersek hepimiz bunun gereğini yapmak durumunda kalırız’ demişti" ifadelerini kullandı.

İlçe Başkanı olarak İlçede seçimi kaybetmeleri nedeniyle istifa ederek gereğini yaptığını anlatan Eker, henüz dilekçesine olumlu ya da olumsuz yanıt gelmediğini kaydetti. Eker, "Ben istifa ederek gereğini yaptım. Gerisini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bizim oturduğumuz koltuklar hesap sorma değil hesap verme makamıdır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı