Gazete Vatan Logo

CHP'li Gök yarın yemin edecek mi?

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, "Ben bu haykırışlarımı vekilliğimin düşme noktasına gelinceye kadar devam edeceğim. Direnişimi götürebildiğim yere kadar götüreceğim. O yüzden yarın yemin etmeyeceğim" dedi.

İkinci Ergenekon Davasında yargılanan Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’a destek vermek için Silivri’ye gelen İsa Gök duruşmaya verilen arada basın mensuplarına açıklama yaptı. İkinci Ergenekon Davasını izleyen Gök, "İçerde adeta rehinler var. Suçunu bilmeyen insanlar var. Sahte deliller var. Delilleri üretenler bile delillerini savunamıyorlar. Burada bir zulüm işleniyor. Buranin adı Silivri zulümhanesi. Türkiyeye sesleniyorum içerde hukuk katlediliyor. İçerde yargılama yapılmıyor. Birilerinin verdiği talimatla rehin alınan insanlar özgürlük haykırşında bulunuyorlar. İçerde özgürlük, hak ve hukuk aranıyor. Bulan varsa haber versin. Burada yargılanan insanlar suçumuz ne diyorlar. Aleyinde olan delilleri çürütüyorlar. Ama Ankara sağır, yargı sağır, yürekler sağır. Hukuk herkese lazımdır" dedi.

"SON ÇIKIŞ BUGÜN"

Yargının siyasallaştığını iddia eden Gök, "Buradaki hukuksuzluğa artık bir son verilsin. Son çıkış. Bugün 30 Eylül. Akşam saat 9’da mahkeme kararını açıklayacak. Ya ’özgürlük’ diyecek ya da ’esaretlerini sürdüreceğim’ diyecek. Esaretlerinin sürdürülmesi meclisin iradesini ipotektir. Demokrasi ve insan haklarını katletmektir. Bu uluslararası anlaşmaları hiçe saymaktır. Türkiye bir devletse bir Cumhuriyetse bir zerre de olsa hukuk devleti inancı kaldıysa akşamleyin bu insanlar buradan sevinçe ayrılırlar. Ama hukuk devletinden zerre kalmadıysa bu insanlar da üzülecekler. Vekillerine sahip çıkan insanlar üzülecekler" ifadelerini kullandı.

"YARIN YEMİN ETMEYECEĞİM"

"Balbay ve Haberal tahliye olmazsa TBMM’ye giderek yemin edecek misiniz?" şeklindeki soruya Gök, şu yanıtı verdi:
"Ben burada milletin iradesine ipotek konmasın, diyorum. O yüzden de buradaki hukuksuzluğa Silivri’deki bu zulümhaneye dikkat çekmeye çalışıyorum. Benim eylemim arkadaşlarıma yardımcı olmak. Vekil arkadaşlarımı meclise getirtmeye çalışmak bizim eylemimiz bu. Ben bu haykırışlarımı vekilliğimin düşme noktasına gelinceye kadar devam edeceğim. Direnişimi götürebildiğim yere kadar götüreceğim. O yüzden yarın yemin etmeyeceğim. Buradaki hukuksuzluk bilinmeli. Burada milletvekilleri düşüncelerinden dolayı yargılanıyorlar. Eyleminden dolayı değil. Millet iradesiyle vekil seçtiği insanlar var. O insanların meclise gitmesi lazım."

Düşüncelerin yargılandığını savunan Gök, Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu’nun hastalığının çok yoğun olduğunu söyledi. 70 gazetecinin yargılandığını söyleyen Gök, "Ahmet Şık’ın Tuncay Özkan’ın, Nedim Şener’in suçu ne?" diye sordu.

Haberin Devamı