Gazete Vatan Logo

CHP’li Erdem tutuklandı

CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, geçmişte yayın yönetmenliğini yaptığı Karşı gazetesiyle ilgili olarak FETÖ soruşturmasından tutuklandı. Erdem: Gizli tanık dışında bir delil yok

CHP’li Erdem tutuklandı

Hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararı üzerine Ankara’da gözaltına alınarak dün İstanbul’a getirilen CHP Eski Milletvekili Eren Erdem, çıkarıldığı 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Mahkemeyi izleyen CHP’li Mahmut Tanal, henüz milletvekili mazbatasını almadığını söyleyerek Erdem’in müdafisi olmak istedi ancak reddedildi.

Karşı gazetesinin yayın yönetmenliği süreciyle ilgili suçlanan Erdem Eren savunmasında, sadece gizil tanık ifadesiyle suçlandığını öne sürerek şunları söyledi: Bu iddianame FETÖ’cüler tarafından hazırlanmıştır. Eşimle yaptığım telefon görüşmesi Selam Tevhid Kumpası iddianamesinden alınmıştır. FETÖ’nün iddianamesinden alıntı yaparak FETÖ idddiasıyla suçlanmaktayım. İlçe başkanlarıyla yaptığım görüşmeler bile delil olarak kabul edilmiştir. Soruşturmada gizli tanığın kimliğini ifşa ettiğim söylenmiş, ancak gizli tanığın bana gönderdiği ‘kendisine para teklif edildiği, vergi borçlarının silineceği’ yönündeki mesajları da dosyaya sunmuştum. A Haber’de bu mesajları kendisinin attığını kabul etmişti. Zaten bunun dışında delil yoktur. 9 kitabımın 9’unda da FETÖ’yü ifşa ettim. Herkes ‘hoca efendi’ dediği zamanlarda ben ‘terörist’ diyordum.

Haberin Devamı

‘İstesem kaçabilirdim’
4 yaşındaki oğlunun Almanya’da diş tedavisi gördüğünü, eşinin bu nedenle her ay Almanya’ya gidip geldiğini anlatan Eren Erdem, “Dokunulmazlığım kaldırıldıktan sonra 38 kez yurtdışına çıkmıştım. Kaçacak olsaydım, zaten kaçabilirdim” dedi.