Gazete Vatan Logo

CHP'li başkanın ilk icraatı...

ÇORUM’un Ortaköy İlçesi Aşdağul Beldesi’nde geçen 1 Haziran’da yeniden yapılan seçimle belediye başkanlığını 6 oy farkla kazanan CHP’li Dursun Uzunca, dün deve keserek görevine başladı.

CHP'li başkanın ilk icraatı...


Çorum’un Ortaköy İlçesi Aşdağul Beldesi’nde 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde oyların sayılması sırasında belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği zarfından mahalle muhtarının oy pusulası çıktı. Seçim sonuçları açıklandığında CHP adayı Dursun Uzunca’nın 596, AK Parti adayı Mehmet Çelik’in ise 595 oy alması üzerine Ak Partililer itiraz etti ve seçim iptal edildi. Geçen 1 Haziran’da yenilenen seçimde 792 oy alan CHP’li Dursun Uzunca, rakibi Ak Parti adayı Mehmet Çelik’e 6 oy fark atarak yeniden belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alan Belde Belediye Başkanı Dursun Uzunca için Nevşehir’den 13 bin liraya satın alınan deve belediye binası önünde kesildi. Deve keserek görevine başlayan Uzunca, kesilen eti de kazanlarda pişirerek vatandaşlara ücretsiz dağıttı.



Kurban kesimine CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve parti yöneticileri de katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dursun Uzunca, "Seçimde aldığımız sonuç bizi bir hayli mutlu etti. Ülkemize ve beldemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.