Gazete Vatan Logo

CHP'li başkan 'büyük ağabeyin' ismini açıkladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Artık siyasette biat etme döneminin bitmesi, özgürce tartışma döneminin başlaması, ondan da önemlisi entrikacılığın da bitmesi lazım. Bu orkestranın şefi büyük ağabeydir. Çünkü ortanca ağabeyler ve küçük ağabeyler büyük ağabeyden mesaj alamazlarsa yapamazlar bunları” dedi. Akaydın, 'büyük ağabey' olarak tanımladığı kişinin de Deniz Baykal olduğunu söyledi.

Akaydın, Anadolu Ajansı'nın 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Antalya'ya Havadan Bakış” adlı fotoğraf sergisinin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Partisi CHP ile ilgili yaptığı açıklamaların Türkiye gündeminde yer tuttuğunun hatırlatılması üzerine Akaydın, bu olayların kendisini de üzdüğünü söyledi.
Siyasette bir dönem daha belediye başkanı olma veya milletvekili olma gibi hırsının olmadığını ve aklını hırsının önünde tutmaya çalıştığını vurgulayan Akaydın, “Sadece son 3,5 yılda içime gömdüğüm, siyasette yaşadığım acıları, ızdırapları bir patlama noktasında, bir önceki haftadaki belediye meclisinde, siyasi parti grubumda yaşadıklarımızı halkımla paylaşma ihtiyacı duydum” dedi.

Yaşananların CHP'nin, hatta Türk siyasetinin de yararına olacağını düşündüğünü söyleyen Akaydın, şöyle konuştu:
“Artık siyasette biat etme döneminin bitmesi, özgürce tartışma döneminin başlaması, ondan da önemlisi entrikacılığın da bitmesi lazım. Gördüğüm 3,5 yıldır tabii Antalya özelinde olabilir bu, hakikaten siyasette çok ciddi entrikalar dönüyor. Bunların bir nebze açılımını yaptım, sorunlarını ilan ettim. Eğer bu sorumluları CHP olarak kendi içimizden atabilirsek CHP'nin durumunun bugünkünden çok daha olumlu olacağını düşünüyorum. İşte vatandaşlarımdan aldığım tepkiler de budur.”

Son 1,5 yıldır yaşadığı sıkıntıları parti genel merkezine de ilettiğini, belgelerini sunduğunu belirten Akaydın, hiç bir partiliyi basın önünde tartışmamasına rağmen partililerin her ortamda kendisini sık sık eleştirdiklerini ifade etti. Bu durumu “ayıp” olarak kabul ettiğini dile getiren Akaydın, kendisinin ise parti kongresinde açıklama yaptığını ve kongrelerin de bu tür açıklamaların yapılabileceği bir yer olduğunu belirtti.

Bir gazetecinin “Sizin parti disiplin kuruluna gönderilmeniz ile ilgili karar yürürlüğe girerse daha da 'çıplatacak' mısınız?” sorusunu da Akaydın, “Yok artık, geçen hafta onun gereğini televizyon haber kanallarında yaptım, onun ötesi Türk halkının ve CHP'lilerin vicdanına kalmıştır” diye cevapladı.

Yerelde yaşadıkları sıkıntıları ise yeri geldiğinde açıklayacağını ifade eden Akaydın, bu sıkıntıları sadece kendisinin yaşamadığını, İstanbul'dan bir belediye başkanının kendisini arayıp, aynı serzenişte bulunduğunu, başka illerden de belediye başkanlarının arayıp, sıkıntılarını anlattıklarını ve teşekkür ettiklerini söyledi. Akaydın, “Artık entrika siyasetinin bitmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“(Büyük ağabey) Deniz Baykal”

“Yerel seçimlerde CHP'den yine aday olmayı düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine Akaydın, “Ben şu an için tabii ki düşünüyorum. Antalya'ya 3 yılda çok iyi şeyler yaptığıma da inanıyorum. Ama bu olaylardan dolayı benim üçüncü yıl faaliyet raporum ikinci plana düşmüş oldu” yanıtını verdi.

Akaydın, bir gazetecinin “Konuşmalarınızdan anladığımız kadarıyla 'büyük ağabey' tanımlaması eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal. Onunla görüştünüz mü?” sorusuna Akaydın, şu cevabı verdi:
“İyi anlamışsınız. Geçen yıl 20 Nisan itibarıyla aşağı yukarı iletişimimi kestiğim bir partilimdir kendisi. Arkadaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ikinci yıl faaliyet tanıtım toplantısı var, kendisi şehirde. Hasyurt'taki tarım fuarına gidiyor davet etmeme rağmen. Bir yarım saat görünmesi yeter. Hasyurt'ta CHP'nin 400 oyu var, benim salonumda bin 200 kişi var. Onun üç katı var. Yani bu mesaj değil mi? Beni çatlatan nokta odur.”

Baykal'ın tavrının sorulması üzerine de Akaydın, sebebini bilmediğini ancak başından beri sıkıntının var olduğunu söyledi. Belediye başkan adayı gösterildiğini ancak belediye meclis üyelerinden kimseyi belirleme şansı olmadığını ifade eden Akaydın, “Kendisine de söyledim, televizyon kanallarında da ifade ettim. Dedim ki (yarın bugün bu arkadaşlar benim ayağıma dolanacaklar) Nitekim öyle oldu. Ama bu orkestranın şefi büyük ağabeydir. Çünkü ortanca ağabeyler ve küçük ağabeyler büyük ağabeyden mesaj alamazlarsa yapamazlar bunları” diye konuştu.

“O kişi benim kaale almadığım kişi”

Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Özer Ülken'le yaşadığı görüş ayrılığının sorulması üzerine, “O kişi benim kaale almadığım kişi. Onunla ilgili herhangi bir yorumda bulunmam. Benim için yok hükmündedir” dedi.
İl başkanı ile ilgili konuşmak istemediğini söyleyen Akaydın, “Benim seviyemin çok dışında bir adam. Hiç ağzıma almam. Çoktandır ilişkimi kestiğim bir adam. Anlatmayayım bunları, yani burada anlatmayayım” diye konuştu.
“3. Televizyon Ödülleri programına çağırdınız mı?” sorusuna da Akaydın, “Hiç bir zaman çağırmıyorum ki. Hiçbir törenime çağırmadım, kendisi kendiliğinden geliyor zaten” dedi.

Haberin Devamı