Gazete Vatan Logo

CHP’li Akaydın’a Savcı Şanal sorgusu!

Cihaner'i gözaltına almıştı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında dün adliyeye giderek ifade verdi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Mali Suçlar Bürosu ekipleri, 1 yıl önce bazı toplu ulaşım aracı şoförleri ile yolcuların paralarının şirket tarafından hesaplarına eksik yatırıldığı şikayetleri üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Halk Kart’ın (A-Kent Ödeme Teknolojileri Şirketi) Barınaklar Bulvarı’ndaki hizmet binasında arama yapıldı. Bazı evrak ve bilgisayardaki verilere el konulan soruşturma kapsamında geçen hafta 30’dan fazla belediye çalışanının ifadesine başvuruldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, Hukuk Müşaviri İlker Gedik ve Genel Sekreter yardımcıları Bayram Özen ile Ali Özkayacan’ın da aralarında bulunduğu 30’dan fazla belediye çalışanı KOM Şube’de ifade verdi. O dönem meclis üyeleriyle birlikte Japonya’da iş seyahatinde olan Başkan Mustafa Akaydın, davet üzerine dün sabah saat 10.30’da ifade vermek için adliyeye gitti. Akaydın soruşturmayı yürüten Savcı Osman Şanal’a ifade verirken, partililer ve belediye çalışanları adliye önünde toplandı.

Polis eşliğinde tuvalete!

Akaydın’ın bir ara tuvalete gittiği sırada kendisine polislerin eşlik etmesine bazı belediye çalışanları tepki gösterdi. Adliyenin 4’üncü katında bulunan Savcı Şanal’ın odasında 4 saat 20 dakika ifade veren Başkan Akaydın adliyeden çıkarken kalabalık, ’AKP halka hesap verecek’ sloganları attı.

Bir ifade de YÖK’e

Akaydın, şunları söyledi: “Belediyemiz Danıştay incelemesiyle bu ihaleden aklanmış bir belediyedir. Hukuki süreçlerle ilgili konuşmak etik değildir. Hukuku yıpratmaya hiçbirimizin hakkı yoktur. Hepimize lazım olacaktır. Bu işe yol açanlara da lazım olacaktır. Şimdi 6-7 sene öncesinden yapılmış bir ihaleyle ilgili YÖK Denetleme Kurulu üyesine ifade vermek üzere üniversiteye gidiyorum. Tesadüffen çakıştı. İftihar edeceğim bir konu, AR-GE merkezi binasıyla ilgili. Niye böyle bir inşaata kalkıştığımın ifadesini vereceğim.”

Eskişehir operasyonuyla zamanlanın denk düşmesinin tesadüf olduğunu söyleyen Başkan Akaydın,“Gözaltına alınmaktan korkuyor musunuz?” sorusuna, “Hiç umurumda değil bende mangal gibi yürek var” diyerek karşılık verdi.

Cihaner’i gözaltına almıştı

Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’i gözaltına alan savcı olarak tanınan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Cihaner’i tutuklattıktan sonra özel yetkileri alındı. Savcı Şanal, bir yıl önce HSYK’nın kararıyla Antalya’da terör ve organize suçlar savcılığına atandı. Akadın, savcılığın sürdürdüğü Halk Kart ihalesiyle ilgili soruşturma kapsamında, ’İhaleye fesat karıştırmak’ ve ’irtikap’ suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Başbakan Akaydın tüm kanıtlar toplandığı, delilleri karartma şüphesi bulunmadığı, sabit adres sahibi olduğu ve kaçma şüphesi bulunmadığı için serbest bırakıldı. Soruşturmayla ilgili iddianamenin gelecek hafta içerisinde hazırlanarak mahkemeye sunulacağı öğrenildi.

Haberin Devamı