Gazete Vatan Logo

CHP kurultaya gidiyor

CHP lideri Deniz Baykal, muhaliflerin kamuoyunda oluşturmaya çalıştığı baskıyı kırmak için çözüm yolunu kurultaya gitmekte buldu. Baykal, MYK üyelerinin istifalarını şimdilik kabul etmezken, 2 Ağustos’ta toplanacak olan Parti Meclisi’nde seçim sonuçlarını detaylarıyla değerlendirme kararı aldı. Baykal, PM’de seçim sonuçlarının sebepleri ve bundan sonra yapılması gerekenlere ilişkin de görüşleri dinleyecek. Ancak CHP lideri beklenenin aksine bu toplantıda yönetim değişikliğine gitmeyerek kurultay kararı alınmasını sağlayacak.

Bir taşla üç kuş
Baykal, eylül ayında toplanacak olan kurultayla bir taşla üç kuş vurmuş olacak. Baykal, hem güven tazeleyecek hem muhaliflerin önünü kesecek hem de yönetim değişikliğini gerçekleştirecek.

Baykal’ın köklü değişiklik için kurultay yolunu tercih ettiği belirtiliyor. CHP kulislerinde Baykal’ın özellikle genel sekreter Önder Sav ve bazı çalışma arkadaşları ile yollarını ayıracağı belirtiliyor. Kulislerde, “seçimlerde örgütün çalışmadığı” yönündeki tepkiler üzerine örgütün başı konumundaki Genel Sekreter Önder Sav’ın hedef adam konumuna geldiği konuşuluyor.

Baykal’ın kurultayda değişikliğe gitmek istemesinin altında yatan bir başka neden ise yeni seçilen bazı milletvekillerinin Parti Meclisi üyesi olamaması. CHP tüzüğüne göre MYK’da görev yapabilmek için PM üyesi olmak ve buradan seçilmek gerekiyor. Baykal’ın Faik Öztrak gibi isimleri de MYK’ya almak istediği öğrenildi.

Komisyon kurulacak
CHP’nin önceki gün gerçekleşen ve yaklaşık 8 saat süren MYK toplantısında iki ayrı komisyonun oluşturularak seçim sonuçları ve partinin bundan sonra yeniden yapılandırılması için çalışma yapması kararlaştırıldı. VATAN’ın edindiği bilgilere göre CHP’nin bu komisyonları profesyonel siyasetçilerden değil bilim adamlarından oluşacak. Özellikle sosyolog ,ekonomist ve siyaset bilimi hocalarından oluşacak komisyon raporlarını genel başkan Baykal’a iletecekler.

Haberin Devamı