Gazete Vatan Logo

CHP komisyon üyeleri belirlendi

CHP, TBMM’de görev yapacak komisyon üyelerini belirledi.

CHP’nin 4 MYK üyesi ihtisas komisyonlarında görevlendirilirken, 5 isim de uluslararası komisyonlarda görevlendirildi. MYK üyelerinin komisyonlarda görevlendirilmesiyle gözler CHP liderinin MYK’da yapacağı revizyona çevrildi. CHP MYK’da görev yapan Süheyl Batum, Anayasa Komisyonu’nda; Osman Korutürk, Dışişleri Komisyonu’nda; Sezgin Tanrıkulu İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda Umut Oran, AB Uyum Komisyonu’nda görevlendirildi. Oran, ihtisas komisyonunun yanı sıra Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu’nda da görevlendirildi.

Uluslararası komisyonlarda görevlendirilen CHP MYK üyeleri de şöyle: Gülsün Bilgehan (AKPM ve Batı Avrupa Birliği Geçici Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi (BAB) Türk Grupları asıl üyesi, NATO Parlamenterler Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu yedek üyesi). Emrehan Halıcı (NATO Parlamenterler Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu asıl üyesi, AKPM ve Batı Avrupa Birliği Geçici Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi (BAB) Türk Grupları yedek üyesi). Faik Öztrak (NATO Parlamenterler Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu asıl üyesi)Hurşit Güneş (Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk grubu asıl üyesi. Sencer Ayata (Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu asıl üyesi).

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği Geçici Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi (BAB) Türk Grupları’nda CHP’de 3 Asıl, 3 Yedek Üye bildirildi. Asıl üyeler arasında Deniz Baykal’da yer aldı. AKP tarafından İnsan Hakları Komisyonu’na adı bildirilen Şamil Tayyar bu komisyondan dün istifa etti. Tayyar, istifasına bir gerekçe göstermedi.

Haberin Devamı