Gazete Vatan Logo

CHP ile YTP birleşiyor

İsmail Cem'i ziyaret eden Deniz Baykal, YTP'lileri CHP'de birleşmeye çağırdı. Cem, bugünkü iade-i ziyarette bu teklife olumlu yanıt verecek

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, YTP Genel Başkanı İsmail Cem'i ziyaret etti. YTP Genel Merkezi'ndeki görüşme, iki eski siyaset arkadaşının aynı çatı altında buluşmasının ilk adımı oldu. İki genel başkan bir süre başbaşa görüştükten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Baykal, Cem'i her zaman çok yakın bir dost, seçkin bir aydın, önemli bir siyaset adamı olarak gördüğünü anlattıktan sonra şöyle devam etti: "Bugün hem kişisel olarak hem de partilerimiz adına özel bir tarihin içinden geçiyoruz. Önümüzdeki gelecek bizi sorgulama yapmaya çağırıyor. Bu buluşma ümit ediyorum ki, Türkiye'de yeni bir durum değerlendirmesi yapılmasına katkı yapabilir, yapmalıdır. Cem ve arkadaşları siyasetin en güç dönemeçlerinde bile kendilerini değiştirmediler. Yeni, çağdaş ve güçlü bir seçeneğe ihtiyaç duyulan bu ortamda yaptığımız bu kardeşlik ziyaretini ülkemiz için önemli bir sonuca ulaştırma umudunu da içimizde taşıyoruz." Cem ise şunları söyledi. "Artık acı, tatlı hatıraları bir iktidarsızlık duygusuyla geçmişi anmanın değil, geleceğe bakmanın zamanıdır. Hepimizin dağarcığında ne varsa, elimizde ne kadar güç varsa ortaya koyma zamanıdır."

CHP'nin çağrısına cevabın olumlu olacağı sinyalini veren Cem "Türkiye'nin bugün bulunduğu noktada kendi içimizde daha fazla bölünmenin alemi yok. Yarın biz de CHP'ye bir iade-i ziyaret yapacağız" dedi.

İsmail Cem, Baykal'a başdanışman olacak
Baykal'ın sürpriz "geçmiş olsun" ziyareti çerçevesinde YTP Genel Merkezi'nde Cem ile yaptığı görüşme, solda yıllardır tartışılan bütünleşme çabalarına yeni bir boyut kazandırdı. Baykal'ın CHP'de henüz bir kurultay süreci yaşanmadığı için yönetimde görev veremeyeceği Cem'e, Genel Başkan Başdanışmanlığı'nı önerdiği belirtildi. Cem'in bu teklife sıcak baktığı ve bugün gerçekleşecek iade-i ziyarette, bütünleşme sürecinin ayrıntılarının netleşeceği öğrenildi. YTP Parti Meclisi yarın toplanarak, 1 ay sonra kurultay toplama kararı alacak ve CHP'ye katılım için düğmeye basılacak.

Haberin Devamı