Gazete Vatan Logo

CHP ile Ak Parti'nin renkli İzmir rekabeti

İZMİR'de yaşam tarzına müdahale etmeyeceğini anlatmak için www.korkmahemserim.com adlı web sitesini açan Ak Parti Konak İlçe Başkanı Latif Özkan'a, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus da ‘Korkmirem’ adlı Azeri türküyle yanıt verdi. Ozan Mahmut Işık, dağda gördüğü aslan ve kaplandan korkmadığını ama yolda gördüğü yobaz, bağnaz, sofu ve molladan korktuğunu bağlamasıyla çaldığı türküyle söyledi.
İzmir'de CHP'nin ‘AKP içkiyi yasaklayacak, kadınları kapatacak’ iddialarıyla seçmeni aldattığını öne süren Ak Parti Konak İlçe Başkanı Latif Özkan, bu iddiaları yalanlamak, yaşam tarzına müdahale etmeyeceğini anlatmak için www.korkmahemserim.com adlı web sitesi kuruyor. Web sitesinin 15 gün içinde yayına gireceğini duyan CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, partisinde Ozan Mahmut Işık'la birlikte düzenlediği basın toplantısında Ak Parti'ye Azeri bir türküyle yanıt verdi. Partililerin alkışlarla eşlik ettiği türküyü bağlama çalarak söyleyen Ozan Işık, dağda kurt, aslan, kaplan görüp korkmadığını ancak yolda sofu, bağnaz, yobaz ve hoca gördüğünde korktuğunu dile getirdi.
Başkan Tunus, “Bunun İzmirli'nin neyden korkup neyden korkmayacağını çok iyi tanımlayan bir türkü olduğunu düşünüyoruz. İzmir dogmadan, baskıdan, sindirmeden korkar. İzmirli onun dışında hiçbir şeyden korkmaz. Anlamı ve içeriği itibariyle güzel bir türkü dinledik. Şimdiye kadar hiçbir İzmirli CHP'li arkadaşımızın, yöneticimizin ‘AKP gelirse şunu yapacak bunu yapacak oy kullanmayın onlara prim vermeyin' anlamında hiçbir söylemi olmamıştır. İzmirli'yi kimse inancından döndüremez. İzmirli bildiğini yapar. Kimse bununla uğraşmazsın. Uğraşanlar bunun tam tersi olacağını gayet açık bir şekilde görüyorlar. İçkiyi yasaklamayacağız bireysel özgürlüklerinize karışmayacağız vurgusunu yapmak bile bu anlamda bir sıkıntının olduğunu ifade ediyor” dedi.


AZERİ TÜRKÜNÜN SÖZLERİ

ay balam
tek başıma çıkirem ben dağlara bala dağlara bala dağlara
dağlara bala dağlara
yangını volkan görirem
cin görirem can görirem
mezerde hortlak görirem
bin türlü tufan görirem
türlü bir yaban görirem korkmirem
korkmirem bala korkmirem

ay balam
şafak vakti düşürem ben çöllere bala çöllere bala çöllere
çöllere bala çöllere
kükremiş aslan görirem
kan giyen sırtlan görirem
dalgalı umman görirem
cin görirem can görirem
mezerde hortlak görirem
bin türlü tufan görirem
türlü bir yaban görirem korkmirem
korkmirem bala korkmirem.
ay balam
bu korkmamazlığım ile bu korkmamazlığım ile
vallahi bala billahi bala tillahi bala
harda bir yobaz görirem
harda bir softa görirem
harda bir molla görirem

Haberin Devamı