Gazete Vatan Logo

CHP hisseleri teklifi Meclis’e getirilecek

Atatürk’ün İş Bankası’nda CHP olarak yüzde 28’e yakın hissesi var. AK Parti olarak Meclis’e bu konuyu getireceğiz. MHP de destekleyeceğini açıkladı. Meclis’ten bunu çıkaracağız ve bu hissenin Hazine’ye devrini sağlamış olacağız. Şimdi süreç başladı

CHP hisseleri teklifi Meclis’e getirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Kayseri Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, şunları söyledi…

1.6 KATRİLYONLUK YATIRIM: Toplam yatırım bedeli 1 katrilyon 640 trilyon lirayı bulan bakanlık, belediye ve özel sektörün 137 projesinin açılışını gerçekleştireceğiz.

BAY KEMAL: Bay Kemal ne diyor? Duydunuz mu? Hastanelerde ameliyat yapılmıyormuş, yasaklanmış, Sağlık Bakanımız talimat vermiş, ‘Artık ameliyat yapmayacaksınız’ demiş. Bu ne menem adamdır, bu zannediyor ki hala SSK Genel Müdürü olduğu zamanları hatırlıyor. Bay Kemal, artık Türkiye’de Bay Kemal’in SSK Genel Müdürü olduğu dönem yok. Sen ölüleri rehine alıyordun, ölüleri. Artık böyle bir Türkiye yok. Şimdi MR’larımız, tomografilerimiz, ultrasonografilerimiz hepsiyle hastanelerimiz hizmet veriyor.

CHP’Yİ SENDEN KURTARACAĞIZ: Bay Kemal yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Senin zaten hayatın bu; akşam yalan, sabah yalan. Artık bu millet senin yalanlarını yutmayacak. İnşallah vakit geliyor. 5,5 ay sonra mart yerel seçimlerinde sana gereken cevabı da verecek, artık CHP’yi de bu ülkeyi de senden kurtaracak.

Haberin Devamı

DÜNYA İDLİB İÇİN KUTLADI: İdlib’de elde ettiğimiz insani ve stratejik başarıdan dolayı tüm dünya bizi kutladı. Ana muhalefet, bu konuda bir söz edebildi mi? Etmez, etmez.

AJANLARLA BULUŞUYORLAR: Yurt dışına gittiklerinde bizim oradaki diplomatlarımızla veya ülkesini seven vatandaşlarımızla bir araya gelmiyorlar. Onlar 5 yıl 10 ay mahkumiyete sahip olan ajanlarla bir araya geliyorlar. Terör örgütü mensuplarının etkinliklerine katılıyorlar. Bu ülkede ne kadar vatan, millet, devlet düşmanı kesim varsa hepsiyle el ele, koyun koyuna yol yürüyorlar.

HDP TEPKİSİ: Son 17 yıldır ülkemizdeki ana muhalefet partisinin en büyük başarısı nedir biliyor musunuz? Maalesef en büyük başarıları ‘Her evden bir oy’ diyerek bölücü örgütün güdümündeki partiyi Meclis’e sokmak. Şimdi mahalli idareler seçimlerinde kimi belediyeleri yine onlara peşkeş çekmeye hazırlanıyorlar.

Haberin Devamı

TERÖRE BULAŞANA İZİN YOK: Eğer teröre bulaşmış olanlardan kalkıp da belediye başkan adayı yapanlar çıkacak olursa bilsinler ki şu anda kayyum atanan yerlerdeki ilkemiz neyse, aynı ilkeyi Türk hukuk sisteminde işleteceğiz. Bunu böyle bilsinler.

İŞ BANKASI’NDAKİ CHP HİSSELERİ: Ne dedik? İş Bankası’nda Gazi Mustafa Kemal’in CHP hissesi olarak yüzde 28’e yakın bir hisse olayı var. Geçenlerde bunu gündeme getirmiştim. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘CHP alsın, kullansın’ diye yapmadı. ‘Hazine’ye gitsin’ diye yaptı ve CHP’nin 4 üyesiyle bunun kontrolüne bir zemin hazırlandı.

MECLİS’E GETİRECEĞİZ: AK Parti olarak Meclis’e bu konuyu getireceğiz. Sağ olsun MHP de destekleyeceğini açıkladı. Şimdi bunu oraya getirerek inşallah Meclis’ten bunu çıkaracağız ve bu hissenin Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’ne devrini sağlamış olacağız. Şimdi bu süreç başladı. Bir an önce inşallah Meclisimizden bu geçecek ve ardından da Hazinemize İş Bankası bunu ödeyecek.

KILIÇ ARTIKLARI: Bölücü terör örgütüne sınırlarımız içinde çok önemli darbeler vurduk. Adeta kımıldayamaz hale getirdik. Tabii bu alçaklar da boş durmuyor. Kendilerince ülkemizin canını yakacak eylemlere girişmek için fırsat kolluyorlar. Allah’ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hala topraklarımız içinde kalan kılıç artıklarını da en kısa sürede imha edeceğiz.

Haberin Devamı

Bay Kemal cebinden mi ödedin?
Şimdi ben merak ediyorum, hani Kılıçdaroğlu’na davalar açtım ya, kazandığım davalarda acaba ödenen paraları Kılıçdaroğlu kendi cebinden mi ödedi yoksa CHP’nin kasasından mı ödüyor? Bunu da merak ediyorum ve bunu da açıklamaya davet ediyorum. Bu paraları nereden ödedi?
İhanetlerinin bedelini ödeyecekler
Tüm delillere, tüm hakikatlere, tüm ikazlara rağmen örgütün (FETÖ) içinde kalmaya devam edenler bunun sonuçlarına da razı olmuşlar demektir. Açık söylüyorum, FETÖ terör örgütünün içinde kalanlar... Kim olursa olsun, ister babamız olsun, ister evladımız olsun, ister kardeşimiz olsun, kusura bakmasınlar canlarını yakarız, hukuk neyse bunu da uygularız. Bugün olmazsa yarın, bir gün mutlaka, tüm hainler ihanetlerinin hesabını verecektir.
Hulusi Akar Camii’ni açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de Orgeneral Hulusi Akar Camii ve Külliyesi’nin açılışını yaptı. Açılışta şunları söyledi: Burada bir mescit camii yok. Bu kabristanın içerisinde külliye oluştu. Bu külliye ile birlikte burada vaz-u nasihat oluşacak. ‘Hayat neymiş’ sorusuna cevap ararken işte hayat musalla taşı ve kabristan diyeceğiz. Gideceğimiz yer kabristan. Hoca efendi ne diyor? “Cumhurbaşkanı niyetine” demiyor. Ne diyor? “Er kişi niyetine.” Sonra kabristana defnediyorlar. Benim boy fena değil, benimki biraz büyük olacak. Defnettikten sonra bak söyleyeyim. En yakınları bile kalmaz. Kandilde bayramda vesaire kabristana geldiler, geldiler. Yaptığımız güzel işlerle anılacağız.
Üniversitelerde tek tipçiliğe karşıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nin akademik yıl açılışına katıldı. Fahri doktora diploması verilen Erdoğan, “Üniversiteler adı gibi evrensel kimlik taşımalıdır. Biz her alanda olduğu gibi üniversitelerde de tek tipçiliğe karşıyız” dedi, şu ifadeleri kullandı: “Aynı şehirden gelmiş kimi zaman aynı mahallede oynamış gençler siyasi kamplaşmanın kurbanı oldu. Üniversiteleri bilim ve araştırma yerine vesayetin ideoloji üretim merkezleri olarak gören zihniyeti hep birlikte çöpe attık. Yıllardır üniversiteleri baskıcı, jakoben hatta faşist ideolojilerine payanda yapanlar, bizim dönemimizde üniversitelerin asli hüviyetlerine kavuşmasından çok ciddi rahatsızlık duyuyor. Üniversiteler adı gibi evrensel kimlik taşımalıdır. Biz her alanda olduğu gibi üniversitelerde de tek tipçiliğe karşıyız.”
Tekme-tokat atıldı
Siz uzaya füze gönderdiniz de başörtüsüne mi takıldı? Okulu birincilikle bitiren genç kızımızı bırakın diplomasını vermeyi, tekme-tokat sahneden dışarı atacaksınız. Bir baba olarak benim bunu kabullenmem mümkün değil. Buradaki hocalarımızın o sıkıntılı dönemlere yakından şahit olduklarını düşünüyorum. Bir siyasetçi olarak kızım ülkemde okuyamayacak, ama ABD’de İngiltere’de başörtülü olarak okuyabilecek. Bu ne büyük çelişkidir.”

Haberin Devamı