Gazete Vatan Logo

CHP’den yeni hamle: Adalet Kurultayı

Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’yle ses getiren CHP, şimdi de Çanakkale’de beş günlük Adalet Kurultayı düzenleme kararı aldı

CHP’den yeni hamle: Adalet Kurultayı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 26-30 Ağustos’ta, Çanakkale’de Adalet Kurultayı düzenleyeceklerini açıkladı. Tezcan dün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Gazetesi davasına değinerek, Türkiye’nin iftira niteliğindeki davalarla yeni tanışmadığını söyledi.

Adalet talebiyle gerçekleştirdikleri yürüyüşün topluma umut verdiğini ve her kesimden kendilerine çok önemli çağrılar geldiğini belirten Tezcan, bunlar arasında toplum bütün kesimlerinin adaleti tartışacağı ve adaletle ilgili yol haritasını belirleyeceği bir kurultay talebinin de olduğunu söyledi. Tezcan, şöyle konuştu: “Böyle bir talebe kulaklarımızı tıkayabilmemiz mümkün değildi. O nedenle 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de 5 günlük Adalet Kurultayı düzenleyeceğiz. Bu Adalet Kurultayı’nda, bütün boyutlarıyla, toplumun her kesimi, Türkiye’de yaşanan adaletsizlikleri, adaletin katledilmesinde gelinen noktayı ve çıkış yollarını konuşacak.”

‘Yeni Büyük Taarruz’

“26 Ağustos Büyük Taarruz’un başlangıcı, 30 Ağustos Büyük Zaferin kazanıldığı gündür. Bu nedenle o aradaki 5 günlük dönem, milletimizin bir yeni büyük taarruzunun ve bir yeni büyük zaferinin işareti olacak, önemli görüşmelerin yapılacağı bir yer olacaktır. Bu kurultay, partiler üstü kurultay. Biz adalet yürüyüşünü, partiler üstü yaptık ve büyük bir destekle karşılaştık. Şimdi yine bu kurultayımızı da parti bayrağı, parti amblemi ve parti logosuyla yapmıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Seçime hazırız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti teşkilatına verdiği mesajların erken seçim hazırlığı olarak görüp görmediklerini sorulması üzerine CHP Sözcüsü Tezcan, “Parlamentoda bu noktada bir irade oluşursa her zaman söylüyoruz; muhalefet partileri seçimden korkmaz. Biz yarın seçim olacakmış gibi hazırız” dedi.

Akıncı davasına müdahil olunacak

CHP’li Tezcan, bugün duruşmaları başlayacak Akıncı Üssü Davası’nın 15 Temmuz hain darbe girişiminin en önemli davalarından biri olduğuna işaret ederek, “Milletvekilleri arkadaşlarımız ve CHP adına davaya müdahil olacağız. CHP milletvekilleri olarak o gece bombaların altındaydık” dedi.

Haberin Devamı