Gazete Vatan Logo

CHP'den Şero imzalı Hayvan Hakları Genelgesi

Kurban Bayramı'nın ilk günü olan bugün aynı zamanda talihsiz bir çakışmayla Dünya Hayvan Hakları Günü. Dünya Hayvan Hakları Günü'nde CHP'den de günün anlamıyla örtüşen ilginç bir genelge geldi. Genelgede CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genel Sekreter Gürsel Tekin ile birlikte CHP'nin kedisi Şero'nun da imzası yer alıyor. Genelgede Şero'nun "uygundur" yazılı oluru yer alıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA, Genel Sekreter Gürsel Tekin ve CHP'nin Kedisi Şero tarafından imzalanan üç imzalı Hayvan Hakları Genelgesi, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle tüm CHP'li Belediyelere gönderildi. Şero'nun "uygundur" imzasıyla gönderilen ve "Sayın Belediye Başkanlarımız" hitabıyla başlayan genelgede şunlar yer aldı:

"Sayın belediye başkanlarımız, ekolojik sistemin bizler gibi birer üyeleri olan sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi açısından yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu kadar yaşadıkları alanlarda vatandaşlarla uyum içinde yaşamaları için gereken tüm önleyici ve koruyucu eylem ve mekanizmalardan bizler sorumluyuz. Bu bilinç ve farkındalıkla CHP'li belediyeler olarak olması beklenenden daha fazla çalışmamız gerekmektedir. Sokakta yaşayan hayvan nüfusunun fazla olması, belediye hizmetlerinin ve imkanlarının yetersizliği ve diğer sosyal meselelerin önceliği gibi bir takım nedenlerden ötürü kimi yanlış ve eksik uygulamalar, vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz tarafından sıkça dile getirilmektedir. Planlı ve programlı birkaç adımla bu sorunların çözümlenebileceğini başarılı belediyelerimizin çalışmalarından görmekteyiz."

Haberin Devamı

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısıyla belediyelere de bu konuda yetki ve sorumluluk verildiği dikkat çekilen genelgede, belediyelerde veteriner işleri müdürlüğü kurulması, veteriner sayısının artırılması, hayvan barınaklarının koşullarının Avrupa standartlarına getirilmesi, kentlerin uygun yerlerine suluk ve yem makinelerinin yerleştirilmesi gibi hayvan haklarını önceleyen bazı iyileştirmelerin yapılması istendi.

Genelgede, "Bir kentin sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa orada yaşayan komşularınız güzel insanlardır" sözünden referansla hareket etmenin önemine de değinildi.

Öte yandan Twitter'da da aktif bir kullanıcı olan CHP'nin kedisi Şero, bugün yine espri dolu mesajlar paylaştı. Şero, tweet'lerinde, "Bayramlaşma heyetimizin bana gelmesine gerek yok, mama göndersinler yeter" ve "Bütün hayvanlar aleminin bu acılı günleri aşmasını diliyorum. Faşizmi döktüğü kanda boğacağız. Saygılarımla, sosyal demokrat kedi Şero" yazdı. Şero'nun Twitter hesabındaki bio'sunda da "CHP Genel Merkezi'nde çalışıyor. KK'yı gözler. Kum delisi. Gergin. Bildiğin sosyal demokrat kedi." yazılı.

Haberin Devamı