Gazete Vatan Logo

CHP’den MHP’ye tepki: AKP’ye evet diyecekler!

MHP’nin kendilerine hep ‘hayır’ dediğini ifade eden CHP’li Özgür Özel, “Hayır’lar bittiğinde korkarım ki AKP’ye ‘Evet’ diyecekler, endişemiz veya öngörümüz bu yöndedir. Dini muhalefete alet ediyorlar” dedi

CHP’den MHP’ye tepki: AKP’ye evet diyecekler!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, MHP’nin seçim sonrası tutumu eleştirdi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin son açıklamalarına tepki gösterdi.

Bahçeli’nin “Kur’an-ı Kerim’e el basılması durumunda AK Parti ile koalisyona hazır olduklarına” yönelik ifadeleri için Özel şöyle konuştu:

“13 yıldır dini siyasete alet eden ve bunun üzerinden rant devşiren bir partiyle mücadele ediyoruz ve bunu eleştiriyoruz. Maalesef 7 Haziran’dan itibaren de dini muhalefete alet eden bir partiyle karşı karşıyayız, o da MHP. Partimize yapmış oldukları ve grup başkanvekillerinin istifasıyla sonuçlanan tatsız süreci hatırlatmak isterim. Bugün de bu ‘Kur’an’a el basmalar’ AKP ile MHP arasında Türkiye’nin siyasi geleneğinde olmayan ve olmaması gereken bir noktaya çekiyor. Ben tüm siyasilerden özellikle rica etmek istiyorum, her şeyi yapın ama hiç olmazsa yüce dinimizi ve yüce kitabımızı siyasete bu şekilde alet etmesinler. Bu fevkalade yanlış bir tutum.”

‘MHP sesimizi duysaydı’

Haberin Devamı

7 Haziran’dan sonraki süreçte MHP’ye son derece yapıcı ve güler yüzle “birlikte yol yürüyelim” diye gittiklerini belirten Özel, “Eğer MHP o sesimizi duysaydı şu an başka bir durumda olacaktık” ifadesini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Özel, şunları kaydetti:

“Biz MHP’ye ‘Gelin birlikte söz verdik emekliye iki ikramiye verelim’ dedik, ‘Hayır’ dediler. ‘Gelin asgari ücreti bin 500 lira yapalım birlikte’ dedik, ‘Hayır’ dediler. ‘Gelin taşeronu, emek sömürüsünü kaldıralım’ dedik, ‘Hayır’ dediler. Genel Başkanımız, ‘Gelin siz başbakan olun’ dedi, ona da ‘Hayır’ dediler. Son olarak ‘Terörü birlikte araştıralım’ dedik MHP gibi bir partiye, ona da ‘Hayır’ dediler. ‘Hayır’lar bittiğinde korkarım ki AKP’ye ‘Evet’ diyecekler, endişemiz veya öngörümüz bu yöndedir.”