Gazete Vatan Logo

CHP'den erken seçim için flaş karar

CHP'den erken seçim için flaş karar

7 Haziran seçimlerinde ABD Başkanı Barack Obama’ya 2 kez seçim kazandıran Benenson Strateji Grup ile çalışan CHP, erken seçimde de aynı grup ile çalışacak. Yaklaşık 1 aydır Türkiye’de anketlerle seçmen davranışı çalışması yapan grup; seçim stratejisini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına aktardı:

-Meclis aritmetiği 7 Haziran’a göre çok değişmeyecek, ufukta yine koalisyon görünüyor.

-Türkiye’de seçmen, hangi partiye oy vereceğini önceden kararlaştırıyor. Bu nedenle seçim kampanyasını hemen başlatın. Halkı kucaklayacak vaatleri sona bırakmayın, hemen açıklayın.

-7 Haziran’da, emekliye 2 maaş ikramiye, asgari ücretliye bin 500 lira maaş gibi vaatler doğruydu. Bu vaatlerin vatandaşla duygusal bağını oluşturacak reklam kampanyası yetersiz kaldı. Duygusal bağı güçlendirecek reklam kampanyası şart.

-Vaatlerinizi, Kılıçdaroğlu’nun hayat hikâyesinden yararlanarak anlatın.

-7 Haziran’da Kılıçdaroğlu’nun miting performansı çok iyiydi. Ancak aynı günde 2, 3, 4 miting doğru bir strateji değildi. Az ama etkili miting yapın. Miting düzenlediğiniz illerdeki yerel ve sosyal medyayı etkin kullanın.

Haberin Devamı

GÜVENLİK-EKONOMİ

-Terör ve güvenlik, ekonomik kaygıların ardından en önemli ikinci sorun. Vatandaşın endişelerini giderecek, terörü sonlandıracak, barış ve demokrasiyi öne çıkaracak çözüm önerileri geliştirilmeli.

-“CHP ekonomiyi AK Parti’den daha iyi yönetir” algısı yerleştirilmeli. “Modern, ilerleyen, büyüyen Türkiye” vaatleriyle seçmenin karşısına çıkılmalı. (HABERTÜRK)