Gazete Vatan Logo

CHP'den çok sert tepki

AKP'ye geçen Salih Fırat'a CHP'den çok sert tepki

CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın AKP'ye katılma kararına CHP'den ağır tepki geldi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Adam değildir, alçaktır" derken, CHP'liler sosyal paylaşım sitelerinde, "Alevilere sahip çıkmadı, sattı" yorumları yaptı. Fırat'tan önce yine Adıyaman Milletvekili olarak CHP'den Meclis'e gelen Şevket Gürsoy da AKP'ye geçmişti.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in TBMM Genel Kurulu'nda söylediği, "Bana Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız. Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız" sözleri üzerine CHP'den istifa eden Salih Fırat, yarın AKP'ye katılacak. İstifanın ardından Fırat ikna edilmeye çalışılırken AKP'ye katılacağı iddia edilmiş, ancak Fırat bu iddiayı yalanlamıştı.

2. VAKA

CHP'nin 22. dönemde Adıyaman Milletvekili olan Şevket Gürsoy da CHP'den istifa ederek AKP'ye katılmıştı. Fırat'ın da istifa edip AKP'ye katılması, "Adıyaman şanssızlığı" olarak yorumlandı. 30 yıl CHP üyesi olan Gürsoy, il kongresinde tartaklanmış, ardından, "Lider ve etrafını kuşatan yönetim yapısının CHP'yi getirdiği, toplumumuzun değerlerinden ve ihtiyaçlarından tamamen kopuk siyaset anlayışı, beni ayrılma noktasına getirmiştir. Bir bütün olarak Türkiye'nin ve siyaset yaptığım bölgenin sorunları, ihtiyaçları ve çözüm beklentilerine tamamen duyarsız olan bu politika anlayışına destek olmam benden beklenemezdi ve ben ülkeme ve seçmenime karşı sorumluluk ahlakımın gereğini yaptığım inancındayım" diyerek istifa etmişti.

AĞIR TEPKİ: "ALÇAK"

Fırat'ın AKP'ye geçme kararına CHP'li vekiller sert tepki gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Salih Fırat'ın transferinin KDV'si siyasette etiğin geliştirilmesi için harcansın" dedi. En ağır sözler ise Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan geldi. Ağbaba, "Salih Fırat adam değildir, hırsızlık sadece cepten para çalmayla olmuyor, hırsızlık bazen oy çalmayla oluyor. Kim ki kendi oyu olmadan seçildiği partiden başka partiye geçiyorsa hırsızdır. Kim ki oy aldığı partinin zıttına geçiyorsa, partisine ihanet ediyorsa alçaktır. Kim ki dün siyah dediğine bugün ak diyorsa alçaktır. Kim ki dün alçak dediği Adıyaman AKP Milletvekili ile aynı partiye geçiyorsa alçaktır. Kim ki bahane yaratarak başka partiye geçiyorsa alçaktır" diye konuştu.
Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "CHP milletvekili olarak binlerce vatandaşımızın oylarıyla seçilen Salih Fırat, Adıyaman'da CHP'ye oy veren binlerce vatandaşımız aksine kendilerini çok kötü hissediyordur. Türkiye'yi dönüştürmek için artık hiçbir şeyini gizlemeyen AKP'ye destek olmayı içine sindiren Sayın Fırat artık vicdanıyla başbaşadır" dedi.
Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise, "CHP'lilerin oyları ile milletvekili seçil, sonra da AKP'ye geç. Adıyaman'da CHP'lilere çok büyük haksızlık" sözleriyle tepki gösterdi

Haberin Devamı