Gazete Vatan Logo

CHP'den bomba iddia

Gizli kamerayla sarsılan CHP'den şok iddia

CHP'den bomba iddia

Baykal’dan gizli kamera görüntüleriyle ilgili bir açıklama gelmezken, CHP kurmayları bomba etkisi yaratan bir iddiada bulundu. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, bir basın toplantısı yaparak Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’ün Baykal’a suikast düzenlenmesi için Mithat Yılmaz adlı bir çete lideriyle 750 bin dolara anlaştığını öne sürdü.



Video görüntülerinin ardından, CHP Lideri Deniz Baykal’a suikast yapılacağı yönündeki iddia da siyaset gündemine bomba gibi düştü. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP Lideri Deniz Baykal’a suikast düzenlenmesi için Mithat Yılmaz adlı bir çete liderine talimat verdiğini öne sürdü. İddiasını 15 Nisan’da, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen bir ihbar mailine dayandıran Önder Sav, düzenlediği basın toplantısında detayları açıkladı. Sav, Baykal’ın vurulması için Mithat Yılmaz’a, 300 bin dolar nakit avans verildiğini, işin bitimi sırasında da 450 bin dolar olmak üzere toplam 750 bin dolar para üzerinde anlaşıldığını öne sürdü. VATAN, siyaset gündemini değiştiren bu şok iddianın tüm detaylarına ulaştı.

‘Suikastla video bağlantılı’ iması: CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Merkez Yürütme Komitesi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ihbar mektubunu satır satır okudu. Suikastın planların ertelenmesi nedeniyle gerçekleşmediğini öne süren Sav, Baykal’a ait olduğu iddia edilen özel görüntüleri ima ederek “Böyle bir olay gerçekleşmedi, bizim bu olayı hassasiyetle izlediğimiz günlerde başka bir olay gerçekleşti” dedi.

15 Nisan değil, 20 Nisan

Suikast ihbarını içeren mail İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne, Önder Sav’ın iddia ettiği gibi 15 Nisan’da değil, 20 Nisan’da Şişli’de bir internet kafeden gönderildi. “Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı vur emri verdi” başlıklı mailin Emniyet’e ulaşması üzerine gelen bu elektronik posta hemen Terörle Mücadele Şubesi’ne gönderildi. Terörle Mücadele, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’ndan da soruşturma yetkisi alıp çalışma başlattı. İhbarın bir kere kullanılan mail adresi ile bir internet kafeden yapıldığı saptandı. Şişli’de bir adrese ulaşan polis bu noktaya baskın düzenledi. Fakat adresin boş bir bina olduğu ortaya çıktı. İhbar mailinde, Baykal’a suikast düzenleyeceği iddia edilen çete lideri Mithat Yılmaz’ı da mercek altına alan polis ilginç bağlantılara ulaştı. Yılmaz’ın, 2004 yılında çete kurmak, rüşvet ve çek-senet tahsilatı gibi suçlardan gözaltına alındığının anlaşılması üzerine soruşturmaya Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de dahil edildi.

Rüşvet ve tehditten hapis yattı

Mithat Yılmaz 2004’te örgüt kurmak, rüşvet ve tahdit suçlarından yakalanmıştı. O dönem yapılan çalışmalarda Yılmaz’ın Şişli Belediyesi’nden bazı yetkililerle telefon görüşmeleri de saptanmış ve dosyaya eklenmişti. İçişleri Bakanlığı da Şişli Belediyesi hakkında soruşturma açmıştı. Yılmaz tutuklanarak gönderildiği cezaevinden 2007 yılında tahliye edildi.

Baykal Kurultay’da ima etmişti

Yılmaz’ın, Şişli Belediyesi ile olan ilişkisi 24 Mart 2005’teki CHP Kurultayı’nda da gündeme gelmişti. Baykal, Sarıgül’ün başkan adaylığını açıkladığı kurultayda, Şişli Belediyesi yetkilileri ile Yılmaz’ın telefon görüşmelerinin bulunduğu dosyayı elinde sallayarak “Gerekirse devletin komiseri de olurum” demişti.

Ergenekon bağlantısı araştırılıyor

Polis ihbarı yapanın Ergenekon örgütü ile irtibatı üzerinde de duruyor. Böyle bir komployla hem Baykal hem de alternatifi sayılan Sarıgül’ün devre dışı bırakılacağı, böylece istedikleri adamı CHP’nin başına getirebilecekleri ihtimali araştırılıyor. Emniyet’e yakın bir kaynak, “Baykal ile ilgili seks kasetinin bu dönemde sızdırılması da bu tasfiye operasyonun bir parçası olabilir. Emniyet bu iki konuyu da, Ergenekon’la bağlantısını ortaya çıkaracak şekilde de çalışıyor” dedi.

‘TETİKÇİ’ OLDUĞU İDDİA EDİLEN YILMAZ: Konunun benimle alakası yok

İhbar mailinde tetikçi olduğu iddia edilen çete lideri Mithat Yılmaz, “Sav açıklama yaptığında evde, istirahat halindeydim. Konunun benimle uzaktan yakından alakası yok. Sarıgül ile bir tanışıklığım yok. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Sarıgül’e suikast iddiasıyla gözaltına alınmış!

Mithat Yılmaz’ın 23 Aralık 2003’te Sarıgül’e yönelik bir suikast iddiasıyla 16 kişi birlikte gözaltına alındığı, daha sonra da serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı