Gazete Vatan Logo

CHP'den ayrılmalar olabilir!

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, partisinin Abant toplantısında yaptığı konuşmaların, basına çarpıtılarak ve yanlış yansıtıldığını söyledi. Özgümüş, CHP’nin evrimine ayak uyduramayan, statükoda ısrar eden bir elin parmakları kadar milletvekili olduğunu, bunların da partiden ayrılabileceğini öne sürdü.

Adana’da yerel yayın yapan Kanal A Televizyonu’nda programa konuk olan Ümit Özgümüş, sözkonusu haberlerde yer alan ifadelerin tamamına yakınının yalan, yanlış ve çarpıtılmış olduğunu savundu. Özgümüş, bu sözlerin başka bir ilin bir milletvekili tarafından basına servis edildiğini iddia etti. Özgümüş, iki günlük çalışma sonucunda belirlediği o milletvekilini ’ahlaksız’ ve ’namert’ olarak nitelendirerek, konuyu gerekli yerlere ilettiğini kaydetti, ancak adını açıklamadı.

CHP’NİN İDEOLOJİ SORUNU VARDIR

Bazı gazetelerde yer alan cümlelerini düzelten Özgümüş, "CHP’nin ideolojisi yoktur" ifadesi için "CHP’nin bir ideoloji sorunu vardır" deyip, partisinin şu anda yeni ve doğru ideolojisini oluşturma yönünde doğru yola girdiğini belirtti. Haberde yer alan "Tek şansı Kılıçdaroğlu’dur. Onu koşulsuz desteklemek boynumuzun borcudur" sözlerinin ise baştan aşağı yalan olduğunu söyleyen Özgümüş, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun halkta karşılığı vardır, sevilmektedir, proje üretmektedir, seçimdeki yüzde altılık oy artışında bunların rolü büyüktür" diye konuştu.

KÜRT SORUNUNA ÇÖZÜM

Haberdeki "BDP ağzı ile konuşmaktan korkmamak lazım. Çünkü, BDP’nin bir çok talebini desteklememiz lazım" sözlerinin de çarpıtılmış olduğunu kaydeden Özgümüş, Abant toplantısında CHP içinde Kürt meselesinde aktif rol oynayan, sorunun çözümü için iyi niyetle çalışan ve Güneydoğu’dan gelen kişilerin bulunduğunu ifade etti. Özgümüş, CHP’nin geçmişte bazı tavırlarla Güneydoğu’yu kaybettiğini ve son seçimde Güneydoğu’dan bir tane milletvekili çıkarabilmenin parti için çok kötü bir sonuç olduğunu dile getirdiğini aktardı

"CHP darbeler partisidir" sözünü söyleyecek kişinin ’aptal’ olması gerektiğini belirten Özgümüş, kendisine atfen yayılan bu sözün tamamen yalan olduğunu vurguladı.

Bir soru üzerine CHP’den ayrılanlar olabileceğini savunan Özgümüş, "Bunlar fazla değil, bir elin parmakları kadar. CHP’nin evrimine ayak uyduramayanlar, statükoda ısrar edenlerden olabilir" dedi. Özgümüş, Abant konuşmalarının çarpıtılarak yansıtılmasının da ismini vermek istemediği bu kişiler tarafından yapılmış olabileceğini iddia etti.

Haberin Devamı