Gazete Vatan Logo

CHP'den AK Parti'ye bayram ziyareti

Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti'yi ilk CHP ziyaret etti. Ziyarette koalisyon tartışmaları gündemdeydi, CHP heyetinde yer alan Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacağız, herkes emin olabilir" dedi.

CHP'den AK Parti'ye bayram ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile Parti Meclisi Üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek, CHP Genel Merkezinde bayramlaşmaya gelenleri kabul etti. CHP'ye bayramlaşma için gelen ilk parti AK Parti oldu. AK Parti, çiçek ve şekerle bayramlaşmaya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, "Lütfettiniz, geldiniz, güzel şeyler olacak. Genel başkanlar bayram öncesi bir araya geldiler. Ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız. Sonucundan ümitliyim, inşallah bakalım hayırlısı." ifadelerini kullandı.

"GÜÇLÜ KOALİSYON KURULACAK"

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, CHP'lilerin bayramını tebrik etti. Bayram öncesi başarılı bir şekilde başlayan koalisyon sürecinin bayram sonrası da devam etmesini dileyen Kaya, halkın talebinin tecelli etmesini ümit etti. İlk koalisyonun 1961 yılında kurulduğunu ama çok başarılı olmadığını savunan Kaya, "Ama inanıyorum ki yeni Türkiye anlayışında bu kültür de geride kalacak ve güçlü koalisyon kurulacak. 7 Haziran'da milletin bir talimatı var, partilerin kırmızı çizgileri değil benim çizgilerimi dikkate alın dediler. İnşallah bayramdan hemen sonra hükümet kurulur." diye konuştu.

Haberin Devamı

BOL KAHKAHALI ZİYARET

CHP'nin AK Parti'yi Genel Merkezi'nde ağırladığı ziyaretin fotoğraflarındaki neşe dikkatlerden kaçmadı. Ziyaretin bol kahkahalı geçtiği kameralara yansıdı.

"BU MEMLEKET İÇİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ"

Bu açıklamanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, "Cumhurbaşkanının daha fazla işe karışmasıyla halk bu işi 'daha fazla uzlaşmayla götürün' dedi. Bu memleketin uzlaşmaya ihtiyacı var. Bir partinin ben çoğunluğu kazandım diye kendi düşüncesini dayatması doğru değil. İnşallah uzlaşmaya doğru gideceğiz. Memleketin geleceği için gayet olumlu atmosferde bunu göstereceğiz. Belli odaklarda özellikle Cumhurbaşkanı için söylüyorlar 'erken seçime doğru gitmesi için arzu var' deniyor. Devlet mekanizmaları kullanılırsa erken seçime götürülebilir. İster koalisyon, ister erken seçim olsun bu memleket için en iyisini yapacağız." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

CHP'DEN DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ

AK Partinin dış politikayı çok ileri götüremediğini CHP'nin daha ileri götüreceğini belirten Özçelik, özgürlüklerin ileri götürülmesi için birlikte çalışacaklarını söyledi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN TARTIŞMA KONUSU YAPILMASI ŞIK DEĞİL"

Cumhurbaşkanına yönelik eleştirilere katılmadığını belirten Kaya ise Cumhurbaşkanının Anayasa dışında ne bir şey söylediğini ne de yaptığını ifade etti. Cumhurbaşkanını halkın seçtiğini hatırlatan Kaya, "Bu tür koalisyon görüşmelerinde Cumhurbaşkanının tartışma konusu yapılması çok şık değil. Medeni bir şekilde oturup bu meseleleri çözeriz, ümit varım. Millet bize tek başına iktidar vermedi, 'oturun anlaşın' dedi. 'Hiçbir partinin değil milletin kırmızı çizgilerini esas alın' dedi. 45 günlük süre ise Anayasanın emridir." dedi.

"HALK KUTUPLAŞMADAN SIKILDI"

İster halkın ister Meclis'in seçtiği Cumhurbaşkanı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olduğunu dile getiren Özçelik, halkın buna saygı göstereceğini kaydetti. Özçelik, "Beni halk seçti, bir şey yapacağım deniyorsa Anayasa değişikliği yapılması gerekir. Halkımız 7 Haziran'da Parlamenter sistemde kalkma mesajı verdi. Halk kutuplaşmadan sıkıldı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MISIR'IN TÜRKİYE DAVETİ

Mısır'ın Türkiye'ye yönelik davetinin sorulması üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, konuya ilişkin çok fazla bilgisi olmadığını belirterek darbelerin artık günümüz dünyasında olmaması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin darbeyle bir liderin indirilmesini kabul etmediğini dile getiren Kaya, devlet ilişkilerinin mutlaka bundan ayrışması gerektiğini söyledi. Davet konusunda Dışişleri ve Başbakanın bir açıklama yapacağını ifade etti.