Gazete Vatan Logo

CHP’den ABD’ye ön heyet!

Heyetlere CHP’nin görüşleri aktarılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kasım ayı sonunda yapacağı ABD ziyareti öncesi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, önümüzdeki hafta ABD’ye giderek ön görüşmelerde bulunacak.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD’ye yapacağı ziyaret öncesi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ı ABD’de temaslarda bulunması için görevlendirdi. Toprak, CHP ABD temsilcisi Yurter Özcan ile birlikte sivil toplum kuruluşları, enstitüler, senato, temsilciler meclisi, komisyonlarda resmi temaslarda bulunacak. Ön görüşmelerde heyetlere CHP’nin görüşleri aktarılacak.

“Elçi ile ilgisi yok”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye gerçekleştireceği seyahate ilişkin bilgi verdi. Hazırlıkların aralıksız sürdüğünü belirten Loğoğlu, ABD bakımından ne iptal ne de ertelemenin sözkonusu olmadığını söyledi. Loğoğlu, ziyaretin ABD Büyükelçisi ile Kılıçdaroğlu’nun yediği yemeğin ilgisi olmadığını da savunarak, “O yemek olmasaydı da gidiyorduk. Tarih belliydi” dedi. Gezi için 30 Kasım-3 Aralık tarihlerini belirlediklerini, belki tarihin bir gün sarkabileceğini bildiren Loğoğlu, ziyaret kapsamında ABD yönetimi, ABD Kongresi, düşünce kuruluşları, iş çevreleri, yahudi gruplarıyla temaslar olacağını kaydetti. Loğoğlu, bu ziyareti sınırlı bir heyetle sadece Washington’a yapmayı öngördüklerini belirterek, “Bütün bunları Türkiye, Türkiye’nin çıkarları için yapıyoruz. Türkiye-ABD ilişkilerinin daha iyi bir noktaya gelmesi için yapıyoruz. CHP’nin görüşlerinin, yaklaşımlarının ABD’de daha iyi anlaşılması için yapıyoruz” dedi. Loğoğlu, heyetin dar tutulması nedeniyle sadece 4 gazetecinin CHP’ye eşlik edeceği bilgisini de verdi.

Ayala ile görüştü

Kılıçdaroğlu dün Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala ile görüştü. Enternasyonal’in CHP’nin ev sahipliğinde Kasım’da yapacağı “Başkanlar Toplantısı” öncesi Kılıçdaroğlu ile görüşen Ayala, toplantıya 200’ü aşkın katılımcının geleceği bilgisini verdi. Bazı devlet başkanlarının da toplantıya davet edildiğini söyleyen Ayala henüz kesinleşen isim olmadığını da Kılıçdaroğlu’na anlattı.

Haberin Devamı