Gazete Vatan Logo

CHP'den çifte savcı atağı!

CHP, 4 eski bakanla ilgili Meclis'te kurulacak soruşturma komisyonuna eski savcı milletvekilleri İlhan Cihaner ve Ömer Suha Aldan'ı önerdi.

Türkiye'yi sarsan 17 Aralık operasyonu sonucu istifa eden 4 eski bakanla ilgili Meclis'te kurulacak soruşturma komisyonu üyeleri belirlenmeye başlandı. CHP eski savcı olan milletvekilleri İlhan Cihaner ve Ömer Suha Aldan'ı komisyon üyeliğine önerdi. AİHM eski yargıcı ve İzmir milletvekili Rıza Türmen de aday olarak bildirildi.
Komisyon üyeleri kura ile belirlenecek. Bu nedenle her parti kendisine düşen üye sayısının 3 misli aday bildiriyor. CHP'ye düşen 4 üyelik için 12 isim bildirildi. Bu isimler Ankara Milletvekili Levent Gök, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Mersin Milletvekilleri İsa Gök ve Ali Rıza Öztürk, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Celal Dinçer ve Bihlun Tamaylıgil, İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Konya Milletvekili Atilla Kart, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan oldu.

MHP de kendisi için düşen bir üyelik için Konya milletvekilleri Faruk Bal ve Mustafa Kalaycı ile Kütahya Milletvekili Alim Işık’ı TBMM Başkanlığı’na bildirdi. HDP, komisyon için kendisine düşen bir üyelik için Mardin Milletvekili Erol Dora, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ı aday gösterdi.. AKP ise henüz isim bildirmedi. AKP kendisine düşen 9 üyelik için 27 aday bildirecek. Komisyon 15 üyeden oluşacak.

Haberin Devamı