Gazete Vatan Logo

CHP'de yumruklu kavga iddiası

CHP'nin İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve kendisi gibi Genel Başkan Yardımcısı olan Bülent Tezcan'ın genel merkezdeki odasında yumruklaştıkları iddia edildi. Yaşanan kavga olayı ile ilgili açıklama yapan Özkan ev Tezcan iddiayı yalanladı.

CHP'de yumruklu kavga iddiası

CHP'de geçtiğimiz pazar günü milletvekili aday listeleri son halini almadan büyük bir kavga yaşandığı iddia edildi. Akşam Gazetesi'nden Ercan Öztürk'ün haberine göre, hazırlanan listelerde İzmir’den İstanbul’a kaydırıldığını gören İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın odasını bastı.

'İZMİR SENİ İSTEMİYOR'

CHP koridorlarındaki gerçekleştiği iddia edilen kavga şöyle gelişti: Kılıçdaroğlu, seçim bölgelerinde çalışmalarını tamamlayıp rapor hazırlayan komisyon üyeleriyle yaptığı toplantının ardından listeye son şeklini verdi. Kılıçdaroğlu listeyi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’la birlikte şekillendirdi. PM seçimlerinde delegelerden büyük destek gören Tuncay Özkan ani bir kararla İzmir’den İstanbul’a kaydırıldı. PM toplantısı için Genel Merkez’de bulunan Özkan bunu öğrenince çok sinirlendi. Tezcan’ın odasına giren Özkan, neden İstanbul’a kaydırıldığını sorduktan sonra küfür etmeye başladı. Tezcan ise, “Sizi İzmir İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu istemiyor” yanıtını verdi. Bu cevap üzerine Özkan, Tezcan’a yumruk salladı. İkilinin kavgası güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

'BÖYLE BİR ŞEY YOK'

CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ile Tuncay Özkan'ın, milletvekili aday listesi nedeniyle yumruklaştıkları yönünde çıkan haberleri ortak açıklama ile yalanladı. CHP Basın Birimi'nden, Tezcan ve Özkan adına yapılan ortak açıklamada, çıkan haberlerin "yalan ve iftira"dan ibaret olduğu belirtildi. Haberi kınadıklarını belirten Özkan ve Tezcan açıklamalarında, "Hiç yaşanmamış bir olayın gerçekmiş gibi sunulması yalandan öte bir şey değildir. Medyadaki bu yandaş ve yalancı yapıya artık bir 'yeter' demek gerekiyor. Palavranın, iftiranın, itibar cellatlığının ve yalakalığın adı gazetecilik değildir. Bu yapılardan hukuk önünde hesap sorulacak, gerekli yasal başvurular yapılacaktır." ifadesini kullandı.