Gazete Vatan Logo

CHP'de yeni yönetim belli oldu

Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakın Bihlun Tamaylıgil'i Genel Sekreter olarak atayarak büyük bir srüpriz yaptı

CHP Parti Meclisi (PM) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantının başlangıcında PM üyeleri tek tek söz alarak kendilerini tanıttılar. Daha sonra 2011 seçimlerinde CHP’nin en önemli vaatlerinden biri olacak olan aile sigortası üzerinde Kılıçdaroğlu bir sunum yaptı.

34 sayfalık rapor üzerinde PM üyeleri görüşlerini bildirdiler. PM üyeleri, 3 saate yakın bir süre aile sigortası üzerinde tartışmalar yürüttü. PM üyelerinin görüşleri doğrultusunda aile sigortası konusunda 7-8 sayfalık bir siyasi rapor açıklanacak. Raporun Ocak ayının ilk haftası kamuoyuna açıklanacağı belirtildi. Toplantıda, aile sigortasının bir kaynak değil, siyasi tercih sorunu olduğu belirtildi. Şu anda yapılan yardımların üzerine yeni kaynaklar eklenerek aile sigortasının “insan onuruna yakışır bir hak haline getirileceği” vurgulandı.

Genel başkan sayısı 16 oldu

Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nde MYK’da 3 yeni Genel Başkan Yardımcılığı için onay aldı. Kılıçdaroğlu’nun Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olmasını önerisi kabul gördü. Kılıçdaroğlu, Sendikalar ve Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının sorumluluğu da İşveren Sendikaları ve Meslek Odalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile İşçi, Memur Sendikaları ile Emeklilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olmak üzere ikiye bölündü. Böylelikle 13 olan Genel Başkan Yardımcılarının sayısı 16’ya yükseltildi.
Kılıçdaroğlu, PM’nin bitiminin ardından 12. kattaki odasına çıktı. Bazı PM üyeleri de Sezgin Tanrıkulu’nun PM’de yer almasının teşkilatta rahatsızlık yarattığı yönünde görüşlerini iletti. Kurmaylarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, saat 18:50 sıralarında da MYK listesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Süheyl Batum’un yürüttüğü Genel Sekreterlik görevini Baykal’a en yakın isimlerden Bihlun Tamaylıgıl’e verdi. Batum, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Kılıçdaroğlu, Kürt sorunu konusunda etkin isimlerden Diyarbakır eski Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu’nu da MYK’ya taşıdı. Tanrıkulu CHP MYK’da, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımçısı olarak görev yapacak. Eski Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün oğlu, emekli Paris Büyükelçisi Osman Koruturk, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.







Eski MYK’da 7 kişi yok

Kılıçdaroğlu, bir önceki dönemde görev yapan İsa Gök, Mesut Değer, Melda Onur, Didem Engin, Oğuz Oyan, Mehmet Zeki Gündüz, Mehmet Ali Özpolat’a yeni MYK’da görev vermedi. Yeni MYK’da, aralarında DSP kökenli Erdoğan Toprak ve Emrehan Halıcı’nın da bulunduğu 10 yeni isim aldı. Yeni isimler şöyle: “Volkan Canalioğlu, Gülsüm Bilgehan, Engin Altay, Osman Korütürk, Sena Kaleli, Sezgin Tanrıkulu, Bihlun Tamayligil,Erdoğan Toprak, Emrehan Halıcı, Faik Öztrak”

Haberin Devamı