Gazete Vatan Logo

CHP'de yeni kriz! Kemikleri sızlar!

CHP'de, bir grup eski yönetici ve milletvekili adayı, genel seçimlerde, "milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi" talebiyle topladıkları imzaları genel merkezinde görevlilere verdi.

CHP'de yeni kriz! Kemikleri sızlar!

İmzaları teslim etmek için partiye gelen grup adına açıklama yapan CHP'nin eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Erhan Baydar, CHP üyelerinin, seçme ve seçilme hakkını kullanarak, adaylarını seçmesi gerektiğini söyledi.

Adayların, hakim denetiminde, üyelerin katılımıyla yapılacak ön seçimle belirlenmesini isteyen Baydar, bu süreçte kontenjan kullanımının, Siyasi Partiler Yasası'nın gösterdiği yüzde 5 oranında tutulmasını, aynı kişi için ikinci kontenjanın uygulanmamasını talep etti.

Üyelerin, karar mekanizmalarına katılarak, söz ve karar hakkını kullanması gerektiğini ifade eden Baydar, "İl ve ilçe örgütlerinin görüş ve önerileri alınarak tüzük kurultayı toplanmalı, CHP tüzüğü demokratik ve daha işlevsel bir yapıya kavuşturulmalı ve uygulanmalıdır. Olağan il, ilçe kongreleri ile kurultay süreci aksatılmaksızın işletilmelidir. Parti örgütlerinin faaliyetleri şeffaf ve üye denetimine açık olmalıdır" dedi.

Baydar, CHP'nin, Türkiye'de iktidar olması için örgütlere emek veren, CHP ilkelerini, felsefesini ve ideolojisini özümsemiş adaylarla halkın karşısına çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

"Mağdurların kemikleri sızlar"

Açıklamasının ardından, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekilliği için Abdullatif Şener ve Nazlı Ilıcak ile görüştüğü" iddialarının sorulduğu Baydar, "Bu haberin doğru olmamasını istiyoruz. Çünkü CHP üyeleri günlerdir uykusuzlar. Madımak'ta, Sivas'ta, Maraş'ta, Gezi'de mağdurların kemikleri sızlar" yanıtını verdi.

CHP'nin partinin değerlerini, ilkelerini benimseyen, sağdan gelen kadrolara kapılarının açık olduğunu belirten Baydar, "geçmişte kendi partilerini batıran" siyasetçilerin, CHP'ye oy getirmeyeceğine inandıklarını kaydetti.

Açıklamanın ardından imzaların bulunduğu dilekçe parti yetkililerine teslim edildi.