Gazete Vatan Logo

CHP'de yeni bir kriz daha!

Belediyeden açıklama geldi...

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın, sokak aydınlatma direkleri, telefon kutularına yapıştırılan afişleri söküldü. Afişlerin sökülmesinin failleriyle ilgili Milletvekili Sapan, "Ben de merak ediyorum" derken, Büyükşehir Belediyesi’nden "Biz yapmadık" açıklaması geldi.

Antalya’da CHP Milletvekili Yıldıray Sapan’ın üzerinde fotoğrafı bulunan ’Tasarımı Yaşamdan, İlhamı İnsandan Alıyoruz’ yazılı afişleri, Ekim ayı başlarında kentin ana arterlerindeki elektrik direkleri, telefon kutularına asıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufu altında bulunan cadde ve bulvarlarda bir süre sonra afişler toplandı.

Afişleri toplatılan Milletvekili Sapan, "Kim, hangi amaçla, neyi düşünerek yaptı, ben de merak ediyorum" dedi. Sapan, Büyükşehir Belediyesi’nin toplattığına yönelik bir duyuma eriştiğini belirterek, "Çok üzüldüm" dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise Milletvekili Sapan’a ait afişlerin Büyükşehir ekiplerince kaldırılmadığı, olaya ilişkin hiçbir tasarrufta bulunulmadığı belirtildi.

Ancak konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na, Murat Kat imzasıyla dilekçe verildi. Kat dilekçesinde, Milletvekili Sapan’ın afişlerinin ne amaçla, kimin emri ve uygulaması sonucu söküldüğünü sordu. Kat, dilekçesinde ayrıca Kürt müzisyen Ciwan Haco’nun 13 Ekim’de Antalya’da verdiği konserin afişlerinin görüntü kirliliği yaratıp yaratmadığını sordu.

Murat Kat’ın 19 Ekim günü verdiği dilekçeye Zabıta Daire Başkanlığı’ndan 23 Ekim tarihinde yanıt geldi. Daire Başkanı Haluk Özkan tarafından imzalanan cevap yazısında, Yıldıray Sapan sorusuna hiç değinilmezken, Ciwan Haco afişleriyle ilgili cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Kök: Güçleri yeterse bize çelenk koydurmasınlar

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Valiliği’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ’Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nde sıralanan kurumlar dışında hiçbir kuruluşun çelenk sunamayacağına ilişkin yazısına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Kök, "Güçleri yeterse bize çelenk koydurmasınlar. Biz atamızın huzuruna gideriz, çelengimizi de koyarız" dedi.

CHP Antalya İl Örgütü, parti binasında bayramlaştı. Bayramlaşmada Antalya örgütünün misafiri olan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, partililerle bayramlaştı. İl örgütündeki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve 700 civarında partili katıldı. Parti bayramlaşma töreninde Antalya milletvekillerinden sadece Gürkut Acar yer aldı.

Törende, CHP İl Başkanı Devrim Kök, parti minibüsü üzerinden yaptığı konuşmada, "Bu ülkenin insanları dini bayramlar, milli bayramlar diye ayırmaz bayramları. Bu ülkenin insanları için Kurban Bayramı ne kadar kutsalsa 29 Ekim de o kadar kutsaldır" dedi. Ülkenin ’29 Ekimciler’ ve ’Kurban Bayramcılar’ şeklinde ikiye bölüp, parçalanmaya çalışıldığını savunan İl Başkanı Kök, "Bizler için, bu ülkede yaşayan tüm insanlar için Kurban Bayramı da 29 Ekim de kutsaldır. Hiçbirisinden asla vazgeçmeyiz" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Antalya Valiliği’ne Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak için dilekçe verdiklerini belirten İl Başkanı Kök, cevabın olumsuz geldiğini söyledi. İl Başkanı Devrim Kök, "Yani bize, ’Siz gidip Atanızın huzuruna çelenk koyamazsınız’ diyorlar. Biz de ’Biz koyarız’ diyerek rest çektik." Cumhuriyet Bayramı için Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninin bir gün önce 28 Ekim’de yapılacağını kaydeden İl Başkanı Kök, şunları söyledi:

"Saat 13.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda resmi çelenk töreni var. Biz o gün, saat 11.30’da bütün CHP’liler, Mustafa Kemal’in tüm askerlerini buraya bekliyoruz. Hep beraber gideceğiz. Güçleri yeterse bize çelenk koydurmasınlar. Biz atamızın huzuruna gideriz, çelengimizi de koyarız. Binlerce CHP’li o gün buradan yürüyeceğiz, Atamıza minnet borcumuzu orada ona ödeyeceğiz, sunacağız."

Haberin Devamı