Gazete Vatan Logo

CHP'de sular durulmuyor!

Tekirdağ’da CHP İl Yönetimi ve Çerkezköy İlçe Yönetimi arasında gerginlik yaşandı. Tartışmaların yaşandığı olaylı gecede CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık’ın istifasını istedi.

CHP Çerkezköy İlçe Örgütü’nün CHP Çerkezköy Belediye Meclisi Aday Listesi’nin son anda CHP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından değiştirilmesi iddiası üzerine yaklaşık 50 kişilik CHP Çerkezköy İlçe Örgütü üyesi, il binasına giderek duruma tepki gösterdi.

Anket

CHP'de kişilerin parti önüne geçtiğini düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır
Fikrim yok






Çerkezköy’den kaldırdıkları 2 otobüsle Hükümet Caddesi üzerindeki CHP Tekirdağ İl Binası’na giden Çerkezköy yönetimi ve üyeleri, CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi adaylarının son anda CHP Tekirdağ İl Başkanlığı ve CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ile Emre Köprülü tarafından değiştirildiğini iddia etti. Çerkezköy İlçe yönetiminin il binasına gelmesiyle tansiyon yükselirken, üyeler duruma olan tepkilerini sert bir şekilde yansıttı.

İSTİFASI İSTENDİ

Çerkezköy İlçe Yönetimi ile CHP Tekirdağ İl Yöneticileri arasında tartışmaların yaşandığı olaylı gecede CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık’ın istifasını istedi.

Yaşananlar sırasında olayları görüntülemeye çalışan basın mensupları CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık’ın emriyle CHP Örgütlenme Sorumlusu Şeref Çetin tarafından zorla dışarı çıkarıldı. Basın özgürlüğünü defalarca savunan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tavrını yerinde bulmadıklarını ifade eden CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ise, il yönetimini protesto etti.

ÖZTRAK'A SUÇLAMA

Tartışmaların yaşandığı gecenin sonunda açıklamada bulunan Çerkezköy İlçe Örgütü üyelerinden Müslüm Özdemir, "Emre Köprülü, Recep Palabıyık, Faik Öztrak şeytan üçlüsü, Çerkezköy’de ve Tekirdağ’da CHP’yi bitiriyor. Bunu bütün CHP’liler bilsin. Babam dedem bütün ailem bu partiye oy verdi. Ben de oy verdim. Ben bu partinin taraftarıyım" ifadelerini kullandı.

Özdemir’in ardından konuşan örgüt üyesi Ali Kaçmaz ise, “Burada olmamızın tek sebebi Çerkezköy’de ilçe örgütünün hazırladığı belediye encümen üyesi listesi hiçe sayılmış, kendi belediye başkan adayı kendi listesini içeriye sunmuş. CHP ile alakası olmayan insanlar ilk 15’e girdi. 10 yıldan beri bu partiye hizmet ediyorum. Adaylığı açıklandıktan sonra bir gün gelip destek istemediler. Biz de teşkilat olarak kendisini yalnız bırakıyoruz. İstediğini yapabilir. Arkasında değiliz. İstifamızı da yarın sunuyoruz” şeklinde konuştu.

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan herhangi bir art niyetlerinin olmadığını dile getirerek, "Biz Çerkezköy İlçe Yönetimiyiz. Ben de ilçe başkanıyım. Belediye başkan adayı kendi başına örgütü çiğneyerek liste yapıp, bu listeyi götürüp verdi. Herhangi bir art niyetli olay yok. Biz geldik tepkimizi koyduk. İl başkanımıza söyledik. O da bizi iyi bir şekilde karşıladı. Gidiyoruz. İstifalar söz konusu değil" dedi.

Haberin Devamı