Gazete Vatan Logo

CHP’de Sarıgül ve oğlu için ihraç önerisi

Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'ün Şişli'deki krizi bahane ederek partiyi bölebileceğini belirten MYK üyeleri, "İhraç edilmeleri gerekir" dedi.

CHP’de Şişli krizi sürüyor. Mustafa Sarıgül’ün oğlu Şişli Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül’ün görevinden istifa etmesine karşın, partinin son MYK toplantısında konunun gündeme geldiği ve bazı MYK üyelerinin Sarıgül ve oğlunun ihracı yönünde görüş belirttiği iddia edildi.

Öte yandan kulislerde, Şişli kavgasında Genel Merkez’in Belediye Başkanı Hayri İnönü’den yana tavır koyması ve oğlu Emir Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanvekilliği’nden istifa etmek durumunda kalması nedeniyle Mustafa Sarıgül’ün CHP’den ayrılabileceği iddiaları konuşuluyor.

Sarıgül’ün daha önce kurduğu ancak Kılıçdaroğlu’nun 2010 yılında CHP genel başkanı seçilmesi nedeniyle partileştirmekten vazgeçtiği Türkiye Değişim Hareketi (TDH)nin başına geçeceği ve bu hareketi partileştireceği ardından da 2015 seçimlerine parti olarak gireceği de iddialar arasında yer alıyor. Şişli kavgasının ardından TDH’nin Genel Sekreteri Hasan Aydın da Sarıgül’ün “CHP’yle devam edip etmeme kararını beklediklerini” söyledi.

Mengü de disipline sevk edildi

Haberin Devamı

Bu arada CHP ‘Partim adına Dersim’den özür diliyorum’ açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu için sosyal medya hesabında ‘sen kimsin şerefsiz’ diye yazan Şahin Mengü de disiplin kuruluna sevkedildi. Eleştirilerini sürdüren Mengü ise CHP yönetiminin İsmet İnönü’yü anmak için mezarına gitmesiyle ilgili “İşte bu iki yüzlülük, adama katil, katliamcı denmesine göz yum, sonrada huzuruna git” diye yazdı.